Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i el Port signen un conveni per fer-hi la recollida selectiva dels residus

Escoltar

L'Ajuntament i el Port signen un conveni per fer-hi la recollida selectiva dels residus

L'Ajuntament i el Consorci Port Mataró van signar el juliol passat un conveni pel qual aquest darrer ha posat en marxa un sistema per tal de recollir selectivament les deixalles dels seus usuaris. Segons el conveni, el Consorci Port Mataró gestionarà la recollida i el transport dels residus fins a les deixalleries i l'Ajuntament no cobrarà cap càrrec especial al Consorci.

Així, el Consorci Port Mataró s'encarregarà d'instal·lar un "Punt Blau" de recollida, informar els ciutadans i usuaris dels residus que s'hi admeten a cada contenidor, i de gestionar el transport dels residus fins a les deixalleries. L'Ajuntament acceptarà aquests residus en aquestes instal·lacions i només cobrarà el que especifiquin les taxes i preus públics del servei de deixalleria, sense cap tipus de cost addicional.

La gestió del "Punt Blau" s'ha delegat a Ecología Portuaria, SL, empresa que ha escollit el mateix Consorci, tal i com especifica el conveni. El transport dels residus es farà una vegada al mes.

En principi, la duració inicial del conveni és d'un any, però serà prorrogat en períodes anuals si cap de les dues parts implicades no hi mostra la seva disconformitat.

Els residus que genera el port són d'un tipus molt específic: filtres d'oli, restes de pintura, restes de dissolvents, envasos metàl·lics i plàstics contaminants, draps contaminats, bateries o ànodes de zenc en són només alguns. És per això que l'Ajuntament ha considerat que cal promoure'n la recollida selectiva i evitar que aquests residus, en molts casos altament contaminants, es barregin amb el residu ordinari.