Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament manté per segon any consecutiu l'ajut de l'1% a la cooperació internacional

Escoltar

L'Ajuntament manté per segon any consecutiu l'ajut de l'1% a la cooperació internacional

L'Ajuntament tornarà a destinar per segon any consecutiu l'1% dels seus ingressos a la cooperació internacional. Aquest 1% equival a 441.984,33 euros que també es repartiran per subvencionar programes de sensibilització i convenis amb diferents entitats.

Projectes de Cooperació al Desenvolupament

L'aportació per als projectes de cooperació internacional aquest any serà de 381.887,47 euros, dels quals se'n destinaran 327.771,62 euros a la subvenció de projectes que ja han estat presentats. La resta es destinarà a les despeses que suposen els projectes de cooperació i a subvencionar altres projectes d'emergència que puguin sorgir. Si no és així, a finals d'any es repartiran en altres projectes.

Els 15 projectes escollits s'emmarquen dins les línies prioritàries marcades per l'Ajuntament i que són:

La cooperació amb pobles de procedència de la immigració amb els següents objectius: estrènyer la relació i el coneixement de la realitat dels països d'origen; implicar la participació ciutadana; i impulsar treballs conjunts de cooperació al desenvolupament.

  1. Cooperació amb Centreamèrica: recolzar els processos de pau i de democràcia; i impulsar projectes municipalistes que afavoreixen la formació, la gestió democràtica, el desenvolupament local i la participació.
  2. La cooperació en la Mediterrània: estrènyer les relacions amb altres pobles i realitats del Mediterrani; i identificar projectes per l'impuls del diàleg i la pau, la sostenibilitat i el desenvolupament des d'un treball conjunt amb altres municipis mediterranis.
  3. La cooperació amb les entitats ciutadanes: consolidar altres zones de treball en les que treballen de forma permanent entitats de la ciutat, com, per exemple, Chiapas, Ayaviri o Senegal.

Els nous projectes són els següents:

·        Gàmbia: "NAAFA- equipament per a l'Hospital Victòria de Banjul". Associació Jama Kaffo. 21.000 euros.

·        Equador: "Els fills i les filles de Loja, els pares i les mares de Catalunya". Creu Roja de Catalunya/Cruz Roja Ecuatoriana. 9.015,18 euros.

·        Catalunya-Colòmbia: "Taula catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia". Fons català de Cooperació al Desenvolupament. 12.020,24 euros.

·        Catalunya: "Veus de Pau a la Mediterrània". Fundació per la Pau. 8.635 euros.

·        Malawi: "Millora de la salut maternoinfantil a les zones rurals de la Província central". Matres mundi/ Cham- Christian Health Association of Malawi. 9.015 euros

La resta són continuació de projectes que ja es van subvencionar l'any passat:

·        Gàmbia: "Construcció del Centre de Salut de Sabi". Associació Sabusire. 17.000 euros.

·        Senegal: "Suport a grups locals per a la millora de la producció hortícola i ramadera al departament d'Oussouye". Associació Planeta. 30.000 euros.

·        Senegal: "Centre educatiu per a nois i joves de Toubakouta a la comarca de Niombató". Associació d'Amics de l'Escola Pia al Senegal. 30.000 euros.

·        Mèxic: "La Selva de Mataró 2001-2005". Grup Tercer Món. 70.000 euros.

·        Perú: "Potenciació de l'acció social de la Prelatura d'Ayaviri". Associació d'Amics del Bisbe Joan Godayol. 70.000 euros.

·        Bòsnia i Hercegovina, Sèrbia i Kosovo: "Programa d'enfortiment i formació dirigit a les federacions sindicals del metall a Bòsnia, Kosovo i Sèrbia". Fundació Pau i Solidaritat. 9.015 euros.

·        Burkina Faso: "Millora de la formació i les capacitats de les organitzacions camperoles". Intermón Oxfam/Association Action Participation. 12.020,24 euros.

·        Europa/Àfrica Subsahariana/Magrib: "Migracions i desenvolupament 2004". Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. 12.020,24 euros.

·        Catalunya: "Centre de recursos de Cooperació Municipal 2004". Diputació de Barcelona/ Fons Català. 9.015,18 euros.

·        Catalunya: "Àrea de Municipalisme 2004". Fundació Politècnica de Catalunya/Fons Català. 9.015,18 euros.

Programes de sensibilització

Pel que fa als programes de sensibilització, l'Ajuntament ha destinat un total de 6.000 euros que es reparteixen de la següent manera:

·        Mataró. "Veus de dones islàmiques". Mapasonor. 2.000 euros.

·        Mataró. "Sensibilització als ciutadans per als drets laborals de les dones dels països empobrits". Fundació Intermón-Oxfam. 2.000 euros.

·        Mataró. "Campanya de sesibilització sobre l'actual situació laboral dels nens i nenes treballadors/es arreu del món". Fundació Pau i Solidaritat. 1.000 euros.

·        Mataró. "La Festa de la Solidaritat". Associació Mà Oberta. 1.000 euros.

Convenis amb altres entitats

Quant a l'aportació total que es destina a la signatura de convenis ha estat de 35.515,18 euros. Aquests convenis es realitzen amb entitats que realitzen programes d'una manera estable i regular.

·        Mataró. "Programa anual del Centre de Solidaritat i Cooperació La Peixateria". Fundació Grup Tercer Món-Mataró. 7.000 euros.

·        Mataró. "Campanya de sensibilització sobre els Drets Humans a Palestina. Programa educatiu "Test de la Tolerància". Curs de Cooperació". Assemblea de Cooperació per a la Pau. 6.000 euros.

·        Mataró. "Colònies Saharauís 2004. Caravana Catalana 2004". Associació d'Amics del Poble Saharauí (ACAPS)- Mataró. 9.015,18.

·        Mataró. "Benvinguts a la Boughon Thio". Càritas Diocesana- Centre Santa Pau. 7.500 euros.

·        Mataró. "Programes de sensibilització en temes de solidaritat. Exposició "Palestina, una nació assetjada per l'ocupació colonial"". Moviment Educatiu del Maresme (MEM). 6.000 euros

La quantitat restant, 18.581,68 euros  , subvenciona activitats de sensibilització que es realitzen durant l'any com la Nit de la Solidaritat, Campanya de l'Agenda Llationamericana o la Campanya de la Mediterrània, entre d'altres.