Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament participa en el Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 amb la divulgació i promoció de l'alguer

Escoltar

L'Ajuntament participa en el Fòrum de les Cultures Barcelona 2004 amb la divulgació i promoció de l'alguer

Mataró difondrà l'alguer de posidònia oceànica en el marc del Fòrum de les Cultures Barcelona 2004. L'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l'organització del Fòrum per participar com a municipi col·laborador realitzant activitats a l'entorn de l'eix del desenvolupament sostenible.

L'alcalde, Manuel Mas, presideix avui, a les 19 hores, la presentació pública de les activitats que s'organitzen a l'entorn de la promoció i difusió de l'alguer, que és un dels millor conservats de Catalunya. A l'acte, al qual han estat convidades les entitats de la ciutat, hi intervindran la regidora de Ciutat Sostenible, Quitèria Guirao; la tècnica de Patrimoni Natural del Museu de Mataró, Marta Comerma; i Conchita Montoro, com a portaveu del Fòrum Barcelona 2004.

Les activitats que es desenvoluparan a Mataró estan impulsades per la regidoria de Ciutat Sostenible en col·laboració amb el Patronat Municipal de Cultura, la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS), l'Escola del Mar de l'Ajuntament de Badalona, el departament d'Ecologia de la Universitat de Barcelona (UB), i Aigües de Mataró SA.

Potenciar la conservació i seguiment de l'alguer de Mataró i vetllar per la qualitat de l'aigua marina i a més realitzar un programa de difusió de és un dels objectius contemplats en el Programa d'Actuació Municipal (PAM) 2004 i forma part de l'Agenda 21 Local, destinada a promoure un desenvolupament sostenible.

Programa d'activitats previstes

-Exposició. Està concebuda per ser itinerant, amb l'objectiu de difondre els valors ambientals de les praderies de posidònia oceànica i per donar a conèixer el projecte que des de fa anys es desenvolupa amb l'objectiu de conservar i estudiar l'evolució de l'alguer. La mostra s'iniciarà al Museu de Mataró i després pot ser traslladada a centres escolars de diferents municipis.

-Jornada amb motiu Dia Mundial del Medi Ambient. Està previst fer una jornada on es programaran diferents ponències amb experts sobre el medi marí, els alguers i la problemàtica que els afecta.

-Material didàctic. S'està dissenyant una maleta didàctica, que contindrà diferents elements de suport per als professors i educadors. Contindrà llibres, fulletons, pòsters i un DVD interactiu.

-Xerrades informatives. Entre el 3 i 28 de maig, està previst la programació d'un seguit de xerrades monogràfiques dirigides per monitors especialitzats adreçades als centres educatius i entitats ciutadanes.

-El DVD interactiu. Es podrà veure a l'exposició i formarà part del kit inclòs a la maleta didàctica. D'entrada se'n faran 1.500 còpies d'aquest suport divulgatiu.

-Web: dins el web municipal hi haurà un web temàtic, on es descriu abastament les característiques de l'alguer i on també hi haurà la programació dels actes que s'organitzen en el marc del Fòrum.