Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament planta 260 arbres i realitza treballs de neteja i conservació al Turó de Cerdanyola

Escoltar

L'Ajuntament planta 260 arbres i realitza treballs de neteja i conservació al Turó de Cerdanyola

L'Ajuntament ha realitzat en les últimes setmanes diversos treballs de manteniment i conservació del Turó de Cerdanyola, que tenen com a objectiu preservar i potenciar els valors paisatgístics i ecològics d'aquest parc periurbà.

El turó de Cerdanyola, que té 181 metres d'alçada, està situat a cavall dels municipis de Mataró i Argentona i el 70% del sòl correspon a finques de titularitat privada. L'actuació del Servei de Manteniment de l'Ajuntament s'ha desenvolupat en els terrenys del turó que són de titularitat municipal.

L'Ajuntament va planificar els treballs en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Cerdanyola en el marc d'un pla d'actuació anual destinat a millorar i conservar aquest entorn natural. L'actuació municipal va començar a final de desembre, l'ha executat l'empresa Jardineria Moix i representa una inversió de 23.967 euros.

Plantacions de pins, alzines i ametllers

En total l'Ajuntament ha plantat 260 arbres i 900 plantes arbustives noves i s'han realitzat treballs de neteja, desbrossada i de caràcter fitosanitari.

Plantacions

- 150 pins (Pinus pinea)

- 100 alzines (Quercus ilex)

- 900 plantes arbustives

- 10 ametllers

Treballs de manteniment

- Poda de ginestes (800 m2)

- Desbrossada del prat sabanoide (12.100 m2)

- Neteja de brossa i restes (35.000 m2)

- Poda de branques seques de pi (25 arbres)

- Desbrossada de canyes (650 m2)

- Tractament de la processionària del pi (150 m2)

- Hidrosembra de talussos als costats dels camins (200 m2)

Per la seva part i complementàriament, l'AV Cerdanyola i el col·lectiu Tierra Verde ha organitzat recentment una plantada d'arbres de caràcter popular al turó, contribuint a la millora i preservació de l'espai verd amb la plantació de 300 estepes noves.