Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita la obres del Centre d'art per a nous creadors de Can Xalan

Escoltar

L'alcalde visita la obres del Centre d'art per a nous creadors de Can Xalan

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat aquest matí les obres de construcció del Centre d'art per a nous creadors de Can Xalan, que consisteixen en l'adequació d'una masia dels segles XVI i XVIII situada molt a prop de la Porta Laietana.

Els treballs, que els porta a terme Construcciones JA Barbany, SL, estan valorats en 680.000 euros. Les obres es van iniciar a mitjan juliol del 2003 i està previst que finalitzin a finals de 2004.

El nou equipament disposarà de diverses sales polivalents destinades al desenvolupament d'activitats culturals i s'adequaran els entorns per crear una plaça de mil metres quadrats.

La masia de Can Xalan està ubicada al polígon del Pla d'en Boet i va ser edificada entre els segles XVI i XVIII, sent Josep Boet i Fontanils l'impulsor del mas. Els seus hereus la van vendre el segle passat a la família Mora, i al 1987 va passar a ser propietat de l'Ajuntament per efecte d'un expedient de cooperació reparcel·lària. Segons el Pla Especial del Patrimoni de Mataró estan protegides les façanes, la volumetria i l'estructura general de l'edifici.

Descripció de les obres

L'edifici consta de tres cossos i un d'ells, el de ponent, serà substituït per una nova construcció. Quan estiguin les obres enllestides la superfície total de la masia serà de 965,47 metres quadrats, tot i que la superfície útil serà de 764,32 metres quadrats distribuïts en dues plantes.

PLANTA BAIXA

Tindrà 395,04 m2 de superfície útil i allotjarà un vestíbul, que s'utilitzarà com a sala d'exposicions, un taller insonoritzat, despatxos per administració, un estudi multimèdia, un magatzem i serveis. També disposarà d'un espai de trobada i intercanvi de 112,23 metres quadrats, que es configura com una sala polivalent.

PLANTA ALTA

Tindrà 369,28 m2 de superfície útil i allotjarà un laboratori, un taller informatitzat, tres sales-taller, una sala polivalent, serveis, un magatzem i un espai de documentació.