Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les sis escoles bressol municipals acolliran a partir de demà 599 infants, 95 més que el curs anterior

Escoltar

Les sis escoles bressol municipals acolliran a partir de demà 599 infants, 95 més que el curs anterior

L'Institut Municipal d'Educació (IME) ha donat a conèixer el balanç de la matriculació a les sis escoles bressol municipals: EB Cerdanyola, EB La Riereta, EB La Llàntia, EB Les Figueretes; EB Rocafonda i EB El Tabalet, que al gener va estrenar nou edifici. Així demà, dia d'inici de curs de les escoles bressol (etapa de 0-3 anys), començaran el curs 599 infants, 95 més que l'any passat.. La llista d'espera s'ha reduït fins a 266 sol·licituds.

L'augment de l'oferta ha estat possible per l'augment d'un alumne a les aules d'1-2 anys i dos alumnes a les aules de 2-3 anys i per les noves modalitats horàries que l'IME ha ofert.

Les modalitats de mitja jornada a totes les escoles en els nivells de 0-1 i 1-2 anys (3 hores al  matí o a la tarda) i de jornada intensiva a El Tabalet a 1-2 anys (4 hores de matí o de tarda), constitueixen una oferta més flexible que possibilita una millor adaptació del servei a les necessitats diverses de les famílies.

Aquestes novetats han anat acompanyades de canvis en la plantilla de personal que han significat, d'una banda, un increment de cinc places a jornada completa i dues a jornada parcial i, de l'altra, la millora laboral de 10  treballadores[i]. Les coordinadores d'escola incrementen, dins del seu horari laboral, el nombre d'hores que dediquen al suport educatiu a les aules.

S'ha creat així mateix una nova plaça en la plantilla de l'IME, la de conserge mantenidor, destinada a millorar el manteniment diari dels edificis de les escoles bressols.

El servei de menjador i d'atenció als infants en horari de migdia estarà gestionat a totes les escoles per l'empresa de serveis que ha guanyat el corresponent concurs, TENO.

En el servei de permanències fora de l'horari escolar s'ha decidit obrir grups a partir de només una demanda de 5 infants, en comptes dels 10 del curs passat, per poder atendre el màxim possible les necessitats de les famílies.

Pel que fa al servei en temps de vacances escolars, Nadal, Setmana Santa i el mes de juliol, es preveu avaluar l'experiència dels curs anterior, el primer en què es va aplicar el nou calendari escolar, per redissenyar el model organitzatiu d'aquest servei extraescolar.

Durant tot l'any, i en especial durant els mesos d'estiu, s'han realitzat diferents intervencions a les escoles bressol pel que fa al manteniment dels edificis i a l'adequació a les noves necessitats tant normatives com d'increment d'alumnat. Entre altres, la construcció de sanitaris adaptats en les escoles Figueretes i Rocafonda, l'aïllament sonor en tres aules de l'escola de Cerdanyola o la renovació de tendals a les escoles Figueretes i La Llàntia. Al llarg del curs està previst, entre altres actuacions, executar el projecte de tancament i millora del pati de l'escola Figueretes.

 


[i]  4 educadores: de mitja jornada a jornada completa

   3 auxiliars: promoció  i increment d'hores

   3 auxiliars: increment d'hores