Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Educació oferirà fins a 114 places més a les sis escoles bressol municipals durant el curs 04-05

Escoltar

L'Institut Municipal d'Educació oferirà fins a 114 places més a les sis escoles bressol municipals durant el curs 04-05

Avui comença el termini per fer les preinscripcions a les sis escoles bressol municipals, en les quals s'ofereixen enguany 618 places per a infants de 0 a 3 anys.

Els 6 centres de titularitat municipal són: EB Cerdanyola, EB La Riereta, EB La Llàntia, EB Les Figueretes, EB Rocafonda i EB El Tabalet, que al gener va estrenar nou edifici.

Els pares i mares tenen temps fins el 14 de maig per presentar les sol·licituds a les Oficines d'Atenció Ciutadana (La Riera, CC Rocafonda i CC Cerdanyola) i centres cívics i a l'Oficina Municipal d'Escolarització (situada a la seu de l'Institut Municipal d'Educació).

L'Institut Municipal d'Educació (IME) ofereix enguany 114 places més per al curs vinent (2004-2005), per la qual cosa el número de places ofertades en la preinscripció puja a 618. L'ampliació de l'oferta és possible gràcies a l'aplicació de la modalitat d'horari fraccionat i també al fet d'incloure una plaça més a cada aula d'1 a 2 anys i 2 places més per aula a les classes de 2-3 anys. D'aquesta manera, les ratio per aula a les escoles bressol públiques de Mataró continuen per sota de l'estipulat per l'Estat (Reial Decret 1004/1991*  .

Noves modalitats horàries: mitja jornada i jornada intensiva

La principal novetat del proper curs és que els pares de nens d'entre 0 i 2 anys tindran l'oportunitat de poder inscriure l'infant només als matins o només a les tardes, a més de la jornada completa que ja existia fins ara.

A tots els centres és possible escollir entre jornada completa o mitja jornada. A més, a El Tabalet i a Les Figueretes és també possible inscriure l'infant en una nova modalitat: la de jornada intensiva.

Així, l'oferta de les 618 places per al curs 2004-2005 es repartirà de la següent manera:

. Infants a jornada completa: 490 places

. Infants a jornada intensiva: 52 places (26 matí i 26 tarda)

. Infants a mitja jornada: 76 places (38 matí i 38 tarda).

Els nous horaris previstos per cada modalitat seran:

. Jornada completa: de 8.45 a 12 h i de 14.45 a 18 h

. Mitja jornada de matins: de 8.45 a 12 h (només pels grups de 0-1 i 1-2 anys)

. Mitja jornada de tardes: de 14.45 a 18 h (només pels grups de 0-1 i 1-2 anys)

. Jornada intensiva de matins: de 8 a 12 h (només pels grups d'1-2 anys a El Tabalet i Les Figueretes).

. Jornada intensiva de tardes: de 15 a 19 h (només pels grups d'1-2 anys a El Tabalet i Les Figueretes).

Els grups de mitja jornada i jornada intensiva es concretaran si hi ha demanda suficient per omplir les classes. Si aquestes places no es cobrissin es reconvertiran en places de jornada completa i passarien de ser 490 places a 554.

Increment de la plantilla d'educadors

L'IME ha previst que l'increment de l'oferta es tradueixi també en un increment de la plantilla d'educadors. Donat que cada aula li correspon un educador-tutor i ha d'haver-hi també un educador de suport per cada 3-4 aules. Per aquest motiu, està previst que s'incorporin 5 educadors i un més a mitja jornada.  

Baremació de les preinscripcions

Un cop acabat el període de preinscripció, l'IME exposarà el 20 de maig el llistat baremat dels preinscrits i l'endemà es realitzarà un sorteig per resoldre els empats. La llista definitiva d'admesos es publicarà el 28 de maig.

El termini de matriculació serà entre el 7 i l'11 de juny.

Enguany, a la baremació s'ha introduït un criteri nou,  s'han establert dues zones escolars: Mataró Est i Mataró Oest (que tenen com a franja de divisió la Via Europa, la ronda de Joan Prim i la ronda Barceló).

La zona de Mataró Est conté les escoles bressol de La Riereta, Rocafonda i Les Figueretes; i a Mataró Oest hi pertanyen les escoles bressol de Cerdanyola, La Llàntia i El Tabalet.

Les famílies podran escollir entre les 3 escoles de cada grup obtenint més puntuació si és zona de proximitat domiciliària. Un altre canvi d'enguany és que no es podran preinscriure infants que encara no hagin nascut o que hagin nascut després de l'1 de maig de 2004.

* RATIOS                       Segons Decret 1004/1991     Mataró 2004-05

de 0 a 1 anys                  8 infants per aula                8 infants per aula

d'1 a 2 anys                    13 infants per aula              13 infants per aula

de 2 a 3 anys                  20 infants per aula              18 infants per aula