Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal d'Educació rep 702 sol·licituds d'inscripció a les 6 escoles bressol municipals

Escoltar

L'Institut Municipal d'Educació rep 702 sol·licituds d'inscripció a les 6 escoles bressol municipals

L'Institut Municipal d'Educació (IME) ha fet avui el balanç del període de preinscripció a les escoles bressol municipals i publica les llistes provisionals d'infants admesos als sis centres existents: EB Cerdanyola, EB La Riereta, EB La Llàntia, EB Les Figueretes, EB Rocafonda, i EB El Tabalet, que al gener va estrenar nou edifici. El termini de matriculació dels admesos serà entre el 7 i l'11 de juny.

Per al curs 2003-2004 a Mataró s'oferten un total de 554 places públiques per a infants de 0 a 3 anys, fet que representa un increment de 50 places respecte el curs anterior. L'augment de l'oferta ha estat possible gràcies als canvis en les modalitats horàries (jornades completes, mitges jornades i jornades intensives a Figueretes i Tabalet) i a la previsió d'un infant més a les aules d'1 a 2 anys i de dos infants més a les aules de 2 a 3 anys. L'IME ha acompanyat aquests canvis d'una major dotació d'educadores: 5,5 més (una amb mitja jornada).

Durant el període de preinscripció, que va estar obert entre el 3 i el 14 de maig, es van presentar 702 sol·licituds, una xifra lleugerament inferior a la del curs anterior (727). Donat que de totes les peticions hi ha 237 que corresponen a infants que ja havien estat al centre, en total podran accedir-hi 317 infants nous, fet que genera provisionalment una llista d'espera de 375 sol·licituds. Aquesta llista d'espera s'acostuma a reduir a mesura que està el curs en marxa, donat que es produeixen baixes que permeten noves incorporacions d'infants. De fet, en el curs passat es van cobrir fins a un centenar de baixes per infants que havien quedat en llista d'espera.

Les sol·licituds rebudes s'han distribuït de la següent manera:

Nivell 0-1 any: 92 (51 jornada completa, 32 mitja jornada matins i 9 mitja jornada tardes)

Nivell 1-2 anys: 319 (241 jornada completa, 41 mitja jornada matins, 18 mitja jornada tardes, 13 jornada intensiva matins i 6 jornada intensiva tardes)

Nivell 2-3 anys: 291

Tenint en compte que la demanda de jornada intensiva a Les Figueretes no cobreix els mínims, l'IME ha decidit suprimir aquesta modalitat i passar les sol·licituds a jornada completa. Es manté, però, la jornada intensiva de matí i tardes a El Tabalet.

Els criteris d'admissió i ordre de les sol·licituds

Atès que la demanda supera l'oferta, l'adjudicació de les places entre els sol·licitants s'ha realitzat seguint els criteris establerts pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat en la resolució 896/2004 del 6 d'abril.

Enguany, a la baremació s'ha introduït un criteri nou, s'han establert dues zones escolars: Mataró Est i Mataró Oest (que tenen com a franja de divisió la Via Europa, la ronda de Joan Prim i la ronda Barceló).

La zona de Mataró Est conté les escoles bressol de La Riereta, Rocafonda i Les Figueretes; i a Mataró Oest hi pertanyen les escoles bressol de Cerdanyola, La Llàntia i El Tabalet.

Les famílies han pogut escollir entre les 3 escoles de cada grup obtenint més puntuació si és zona de proximitat domiciliària. Un altre canvi d'enguany és que no s'han pogut preinscriure infants que hagin nascut després de l'1 de maig de 2004.

Mesures de qualitat

La direcció de l'IME ha acordat per al curs 2004-05 aplicar les següents mesures de qualitat:

- L'increment de 50 places va acompanyat dels suports de personal que milloren la relació entre nombre d'infants i nombre d'educadores: es contracten 5.5 noves jornades d'educadora de plantilla i es mantenen les 1560h. de suport d'auxiliars externes durant el mes de setembre per fer l'acollida i l'adaptació dels nous infants.

- Les absències d'educadores inferiors a tres dies seran cobertes per les educadores de la plantilla per evitar el màxim possible el canvi d'educadora dels infants.

- S'augmentarà el servei de suport psicopedagògic a totes les escoles.

- Es donarà el suport als infants amb necessitats específiques que recomanin els informes psicopedagògics.

- Es posarà en marxa un pla d'assessorament a les educadores per introduir les innovacions pedagògiques que es programin.

- Es crea la funció de Coordinadora Pedagògica General per impulsar l'actualització professional, la innovació pedagògica i l'avaluació permanent de l'EBM.

- Entrarà en vigor el Reglament de Funcionament del servei d'EBM que regularà les tasques de cada agent i organisme de l'IME, la participació i l'organització bàsica de les escoles.

-El servei de manteniment de l'EBM passarà a ser prestat per personal propi i s'incrementarà en 15h. setmanals el temps de dedicació.

*Nota: RATIOS

Segons Decret 1004/1991(derogat, però serveix com a referència)                      Mataró 2004-05

de 0 a 1 anys                   8 infants per aula                                                           8 infants per aula

d'1 a 2 anys                     13 infants per aula                                                       13 infants per aula

de 2 a 3 anys                   20 infants per aula                                                       18 infants per aula