Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró estrena el passatge de la Fragata, un nou carrer de vianants a la façana marítima

Escoltar

Mataró estrena el passatge de la Fragata, un nou carrer de vianants a la façana marítima

L'alcalde, Manuel Mas, presidirà demà, a les 13 hores, una visita oficial al passatge de la Fragata de Mataró, un nou carrer de vianants situat entre el carrer de Cristòfor Colom i el passatge de Marina de Llevant, en plena façana marítima de la ciutat.

El passatge sorgeix arran del desenvolupament urbanístic del Pla especial de reforma interior de Marina de Llevant, que ha comportat la construcció de 6 nous edificis a banda i banda d'aquest nou vial (un d'ells de protecció oficial per als joves), un aparcament subterrani i una petita zona verda en aquest àmbit.

Una actuació urbanística a la façana marítima

El Pla especial Marina de Llevant comprèn l'illa urbana de 4.202 m2 situada en plena façana marítima de Mataró, delimitada pels carrers de Sant Joan, de Sant Pere, l'avinguda del Maresme i el carrer de Cristòfor Colom.

Aquesta actuació urbanística és important perquè estableix els criteris generals que després seran aplicats a altres zones de la façana litoral, com el sector del Cafè de Mar, el de la Cambra Agrària o el de la ronda de Barceló. A més, l'operació urbanística està inclosa en el pla de trasllat d'indústries del centre impulsat per l'Ajuntament i que serveix per recuperar espai residencial i esponjar el tramat urbà amb noves zones per a vianants.

Detalls del passatge de la Fragata

El nou passatge de la Fragata de Mataró té una superfície total de 1.665 m2, repartits en 395 m2 de zona verda i 1.270 m2 de paviment. El vial està exclusivament destinant als vianants.

El carrer representa una inversió de 626.940,54 euros, que ha anat a càrrec d'Inmobiliaria Colonial. L'obra l'ha executat la constructora ACS proyectos, obras y construcciones.

Al llarg del carrer s'hi han plantat 24 arbres: 13 unitats de Moreres de paper (Broussonetia papyrifera); 3 Acàcies (Acacia cyanophylla); 5 Acàcies de constantinopla (Albizia julibrissin) i 3 Braquiquitons (Brachychiton populneum).

Quant al mobiliari urbà s'hi han instal·lat 6 jardineres amb Tarongers, 19 punts de llum, 10 bancs, 3 papereres i 1 font.

46 places d'aparcament públic

L'aparcament subterrari ocupa una superfície útil de 1.605,25 m2 i té la seva entrada i sortida pel carrer de Cristòfor Colom.

L'equipament disposa de 149 places, 103 de les quals són privades i 46 públiques, que pertanyen a l'empresa municipal PUMSA i que gestionaran l'empresa municipal de gestió de trànsit GINTRA.

86 habitatges nous, 14 d'ells de promoció pública

En aquesta actuació urbanística s'hi han construït 6 edificis d'habitatges: 5 edificis de promoció privada i 1 de protecció oficial.

L'edifici de protecció oficial, que té la seva entrada pel passatge de la Fragata de Mataró, té 14 habitatges de lloguer per als joves. El passat abril es va fer el sorteig dels pisos i el novembre es van lliurar les claus als adjudicataris.

La construcció de l'immoble ha tingut un pressupost de 936.803,26 euros i la fet l'empresa ACS proyectos, obras y construcciones. L'edifici l'ha promogut l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA i està gestionat per la societat municipal Prohabitatge Mataró.

Els 5 edificis privats suposen un total de 72 habitatges i 3 locals comercials. D'aquestes construccions 3 tenen la seva entrada pel passatge de la Fragata de Mataró i 2 pel passatge Marina de Llevant.

Actuació complementària al passatge de Marina de Llevant

L'actuació s'ha complementat amb l'arranjament de les voreres i la dotació d'arbrat i mobiliari d'un tram del passatge de Marina de Llevant.

Concretament, s'ha actuat en 280 m2, dels quals 53 m2 són zona verda i 227 m2 de paviment, amb un pressupost de 24.336,25 euros.

En aquest espai s'hi han plantat 5 Moreres de paper (Broussonetia papyrifera), i s'han instal.lat 3 punts de llum, 2 bancs i 2 cadires.

L'actuació l'ha portat a terme l'Ajuntament, l'empresa promotora Vellafont SL i l'empresa constructora Construcciones García Cano e Hijos SA.