Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

427 persones es registren al web municipal per compartir cotxe durant el 2004

Escoltar

427 persones es registren al web municipal per compartir cotxe durant el 2004

El servei Compartir Cotxe a Mataró que ofereix el web municipal té en aquests moments 427 usuaris donats d'alta i rep 777 visites mensuals.

Compartir cotxe a Mataró és una iniciativa de l'Àrea de Via Pública que gestiona l'empresa Compartir, SL, i que té com a objectiu incidir en la població per fer un ús racional del vehicle privat, disminuint així la contaminació i millorant la utilització de l'espai urbà.

Aquesta iniciativa ofereix un contacte directe entre els usuaris mitjançant un tauler d'anuncis. Qui està interessat en compartir un viatge determinat penja un anunci i espera que algú que hi estigui interessat li es posi en contacte amb ell via correu electrònic. Ambdues persones s'han de posar d'acord en les dades concretes del viatge. Tant per penjar un anunci com per contestar un missatge cal estar registrat en el servei. Aquest tràmit és gratuït.

Segons una enquesta que ha dut a terme Compartir, SL, un 16 % dels usuaris registrats han aconseguit trobar un company per compartir les despeses del viatge.

Tenint en compte que una persona realitza una mitjana de 15 km al dia per anar de casa al treball, que el cost actual de la benzina és d'uns 0,96 €/litre, i que els estàndards de consum dels cotxes per ciutat és de 10 l/100 km, es pot considerar que un ciutadà es gasta uns 600€ l'any, només en benzina, per anar a treballar.

A partir de les dades anteriors, a Mataró es pot calcular un estalvi anual de benzina de 47.224 litres i, per tant, un estalvi econòmic de 45.334 €. A més, la quantitat de CO2 que s'ha deixat d'emetre a l'aire supera les 49 tones.