Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de la nova escola Anxaneta

Escoltar

Comencen les obres de la nova escola Anxaneta

L'Ajuntament té previst començar la propera setmana les obres de construcció del nou CEIP Anxaneta. L'escola s'ubicarà entre la plaça de l'Havana i els carrers del Prat, de Floridablanca i d'Antonio de Solís.

Les obres han estat adjudicades a l'empresa Vías y Construcciones SA per un import de 3.254.860 euros. Els treballs tenen una durada prevista de 16 mesos, amb l'objectiu d'iniciar el curs 2006-2007 a les noves instal·lacions.

Antecedents del projecte

El Ple del passat octubre va aprovar un conveni de col·laboració entre el Departament d'Educació de la Generalitat i l'Ajuntament, que s'estableix que la Generalitat aportarà 3.852.000 € per a la redacció del projecte, la direcció d'obres i la construcció del centre escolar.

D'altra banda, el juliol del 2004 es va fer una sessió de treball amb la comunitat educativa del CEIP Anxaneta per tal de conèixer el parer dels pares i mares, els professors i la direcció sobre el projecte del nou centre, que també es va presentar a l'Associació de Veïns de l'Havana. A principis d'octubre de 2004 l'Ajuntament i el Departament d'Educació de la Generalitat en van fer la presentació definitiva a la comunitat educativa.

Com serà el nou CEIP Anxaneta?

El solar del futur centre escolar, on abans hi havia la caserna de la Guàrdia Civil, té una superfície total de 3.856 m2, i té forma sensiblement rectangular i amb desnivell.

L'edifici s'ha projectat en tres plantes: la planta €1 que ocuparà una superfície de 1.367 m2; la planta 0 amb 995,20 m2 i la planta 1 amb 940,60 m2. I a l'exterior de l'edifici s'hi construiran els patis destinats a diferents usos. La distribució es farà de la següent manera:

  • Planta €1: 6 aules d'educació Infantil (P3, P4 i P5); 1 aula de psicomotricitat; 1 aula per a petits grups; 1 tutoria; lavabos per als mestres i lavabos en el pati; 1 gimnàs; vestidors; magatzems; cuina i menjador amb lavabos i vestidors per al personal no docent, pati exterior i pati cobert.
  • Planta 0: comptarà amb 6 aules per a educació Primària; 1 aula de música-audiovisuals;1 aula de suport; consergeria i reprografia; secretaria; despatxos per al cap d'estudis i direcció; sala de professors; 3 tutories; biblioteca; lavabos per a mestres i per a alumnes; un espai per a l'AMPA i la pista poliesportiva exterior.
  • Planta 1: 6 aules per a educació Primària; 1 aula de plàstica; 1 aula d'informàtica; 4 aules per a petits grups; 4 aules de reserva i lavabos per a mestres i per a alumnes.

Així, l'edifici serà lineal amb suport a la façana llarga del carrer d'Antonio de Solís i amb entrades als dos costats destinades una a la línia d'educació Infantil i l'altra a la línia d'educació Primària; també hi haurà una altra entrada al centre de l'edificació, que és on s'ubicaran els serveis administratius.

En total es podrà accedir al centre per 6 entrades diferents: 2 pel carrer del Prat; 1 pel carrer d'Antonio de Solís; 2 pel carrer de Floridablanca i 1 per la plaça de l'Havana. La distribució de les entrades permet accedir a espais del centre que es poden acotar i usar-se independentment de la resta.

Pel que fa als patis, s'han separat els que seran els d'una línia i els d'una altra per garantir una certa independència entre els diferents nivells educatius i per tant d'edats. Així, els de la línia Infantil s'articulen al voltant de l'aula exterior i com una prolongació d'aquesta i es troben molt acotats respecte a la resta de patis. Aquesta zona es troba orientada al sud per aprofitar al màxim el sol.

Pel que fa als patis de la línia Primària, se'n troben per a diferents usos: el pati d'estada amb paviment de sauló, el sota pista poliesportiva que és una zona porxada amb possibilitats d'establir-hi una aula exterior coberta i la pista poliesportiva (22 x 44 m), la qual tindrà accés directe pel carrer del Prat per a usos en horaris no escolars.

El nou centre acollirà 450 alumnes, els mateixos que l'actual escola.