Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de l'exterior del complex esportiu del Sorrall

Escoltar

Comencen les obres de l'exterior del complex esportiu del Sorrall

L'empresa NUSCAMPS S.L. va començar la setmana passada les obres de l'exterior del complex esportiu El Sorrall. Els treballs suposen la construcció d'una piscina descoberta, una pista poliesportiva exterior i una pista de volei-platja, a més de la urbanització i l'enjardinament de la zona. Amb aquestes obres es dóna continuïtat a la construcció de l'edifici ja existent, que allotja les piscines cobertes i la zona de fitness, instal·lacions que funcionen des de maig de 2003.

Les obres seran executades per l'empresa Dragados, per encàrrec de NUSCAMPS S.L., que a finals de l'any 2000 va obtenir la concessió de l'Ajuntament per a la construcció, gestió i explotació de les instal·lacions. Quan finalitzi aquesta fase, la inversió global que s'haurà fet al complex esportiu serà de 7.350.336 euros.

Els treballs que s'executen ara afecten a una superfície d'11.144 m2, delimitada al nord-est per la ronda de Josep Tarradellas, a l'oest pels terrenys agrícoles que separen el complex esportiu de l'autovia C-60 (Mataró-Granollers), al sud pel camí del Parc de Can Palauet i al nord per l'edifici de les piscines cobertes. Tant l'edifici ja construït com les instal·lacions exteriors que ara s'inicien estan situats en una parcel·la de titularitat municipal de 23.298 m2.

La piscina exterior

La piscina descoberta es col·locarà com a continuació visual de l'espai d'aigua interior. Quedarà situada als peus del talús que hi ha per sota de la ronda de Josep Tarradellas.

La piscina està pensada com si fos un gran toll que es forma de manera espontània. La coloració de les rajoles del terra s'anirà enfosquint gràcies a l'esquitxat progressiu amb peces més fosques que es col·locaran a mida que s'avanci cap a l'interior de la piscina per incrementar la sensació de profunditat.

La piscina ocuparà 725 m2, l'accés serà en rampa i tindrà una zona per a nens i una altra per a activitats dirigides. La zona de màquines se situarà al soterrani de l'edifici ja construït.

Una zona pavimentada de platja, de 1.607 m2, envoltarà la piscina exterior. A la zona de platja hi haurà dutxes descobertes per als usuaris i s'instal·larà un bar amb terrassa. També s'hi construirà un magatzem.

El complex tindrà dues zones destinades a solàrium, que sumen una superfície total de 1.816 m2, una per a les piscines interiors (596 m2) i l'altra per a la piscina exterior (1.220m2). A les zones de solàrium es formaran dunes artificials enjardinades amb arbustos d'espècies autòctones, que faran de separació respecte a una zona pavimentada de platja.

Els vestidors destinats a la piscina descoberta, que es troben a dins de la zona de vestidors de l'edifici ja construït, tindran sortida directa a l'exterior.

Les pistes esportives

La pista poliesportiva a l'aire lliure (924,10 m2) i la pista de sorra de volei-platja (742,46 m2) es construiran per sota de la zona de solàrium de la piscina exterior, a una plataforma més baixa, aprofitant el pendent natural del terreny. Un parterre enjardinat amb arbrat separarà les dues pistes, de manera que per anar d'una zona a una altra els esportistes es veuran obligats a passar per una reixeta metàl·lica. D'aquesta manera s'impedirà el pas de la sorra de la pista de volei, procedent de les sabatilles dels esportistes, cap a la pista de formigó.

Una tanca metàl·lica envoltarà tot el complex, permetent el pas rodat des de dos punts del camí existent, que es condiciona per facilitar el pas d'ambulàncies en cas que fos necessari. Les zones de jardí al voltant del complex esportiu ocuparan una superfície de 2.687,02 m2.