Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró acull una mostra sobre els 'Navegants i comerciants' de la Mediterrània

Escoltar

El Museu de Mataró acull una mostra sobre els 'Navegants i comerciants' de la Mediterrània

El Museu de Mataró acollirà a partir del proper dimecres 22 de juny l'exposició "Navegants i comerciants", englobada dins el projecte "Mediterrània: el patrimoni marítim com a vehicle de comunicació de les cultures". Aquesta mostra gira en torn dels protagonistes que la mar Mediterrània ha tingut al llarg de la història, com ara guerrers, comerciants, naviliers i corsaris, i dels motius que han impulsat aquests personatges, des de sempre, a solcar la nostra mar.

El projecte "Mediterrània: el patrimoni marítim com a vehicle de comunicació de les cultures", liderat pel Museu Marítim de Barcelona i inscrit en el Programa Marc Cultura 2000 de la Comissió Europea, ha estat possible gràcies a la tasca prèvia d'un grup de museus que es va constituir en el decurs del V Fòrum del Patrimoni Marítim de la Mediterrània celebrat a Dubrovnik (Croàcia) el 1998. Els seus objectius són organitzar exposicions temporals, fòrums i congressos, enfortir estructures de col·laboració entre museus marítims, posar en marxa projectes educatius i d'investigació i recuperar el patrimoni marítim.

Dins d'aquest projecte s'han realitzat 6 mostres temàtiques, de les quals el Museu de Mataró n'ha acollit tres. "Mediterrània, cruïlla de civilitzacions", del 19 de setembre al 24 de novembre de 2002; "Pa, oli i vi. Viure i sentir a la Mediterrània", de l'11 de juny a l'11 de juliol de 2004; i ara arriba "Navegants i comerciants". Està previst que en el futur també arribin al Museu de Mataró les exposicions "Mar de religions", "Mar de Babel" i "La pervivència del mar".

L'exposició romandrà oberta fins al 10 de setembre de 2005. Els dimecres 3, 10, 17, 24 i 31 d'agost i 7 de setembre hi haurà visites guiades a les 19 h, amb un cost de 3 euros per persona.