Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La meitat dels alumnes-treballadors de la TecnoEscola s'han incorporat al món laboral abans d'acabar el curs

Escoltar

La meitat dels alumnes-treballadors de la TecnoEscola s'han incorporat al món laboral abans d'acabar el curs

La meitat dels alumnes de l'escola taller "TecnoEscola Mataró: les TIC per a tothom" a dos mesos de finalitzar el curs ja s'han incorporat en el món laboral com a treballadors en l'ocupació en què s'han format durant quasi dos anys.

El projecte s'emmarca dins del Pacte Local per a l'Ocupació a Mataró i l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM) és l'encarregat de gestionar-lo. El Departament de Treball, Indústria i Turisme de la Generalitat de Catalunya, el Fons Social Europeu i el propi IMPEM financien el projecte.

Així, dels 32 alumnes-treballadors del taller 16 d'ells han estat contractats per empreses tecnològiques i 2 s'han establert com a autònoms, cosa que fa preveure que a la fi del programa la inserció laboral serà quasi del 100%. La inserció laboral dels alumnes-treballadors és un dels principals objectius d'aquest programa de formació i treball.

Fins ara, la TecnoEscola ha fet 1.000 hores de formació específica i més de 1.500 de pràctiques i des del juny de 2003 els alumnes han treballat per a 35 entitats i institucions de la ciutat més de 27.000 hores repartides en:

  • 2.250 hores utilitzades en formar a 1.873 persones en 397 cursos i tallers
  • 2.100 hores de dinamització d'espais TIC amb més de 5.000 usos
  • 794 ordinadors s'han reparat, revisat o instal·lat
  • 7.000 m de cable de xarxa s'han instal·lat.

El programa està dirigit a joves d'entre 16 i 25 anys per formar-los en les especialitats d'Instal·ladors de xarxes i sistemes de comunicació; Tècnics en sistemes microinformàtics i Tècnic en disseny multimèdia i dinamitzador de les TIC.

La TecnoEscola és un projecte pioner a Catalunya com a escola taller de noves tecnologies que ha despertat l'interès de diferents municipis de Catalunya i entitats i institucions com la Universitat Autònoma de Barcelona, el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Maresme i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

Davant dels bons resultats obtinguts amb aquest programa, l'IMPEM ha sol·licitat al Servei d'Ocupació de Catalunya un nou projecte d'escola taller anomenat "TecnoEscola Mataró II", per formar 32 joves en les especialitats de Tècnic en disseny multimèdia, Dinamitzador digital, Tècnic en sistemes microinformàtics i Instal·lador d'equips i sistemes de comunicació.