Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença la campanya de poda de l'arbrat viari

Escoltar

L'Ajuntament comença la campanya de poda de l'arbrat viari

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat la campanya de poda d'arbres 2005-2006. Aquesta campanya va començar el passat dilluns 7 de novembre i està previst que finalitzi cap al mes de març. La previsió és que enguany es podin 5.003 arbres.

En funció de criteris com la ubicació de l'arbre, el tamany d'aquest, o els elements propers tals com voreres o balcons, es realitzarà un tipus de poda o un altre. Es duran a terme 3 tipus diferents de poda:

  • poda de formació: es fa servir per adaptar els arbres al lloc on estan plantats. Condiciona el creixement de l'arbre. Es realitza en arbres joves que han estat plantats recentment.
  • poda de neteja: és una poda suau, d'eliminació de branques seques o malformades que malmeten la configuració estructural de l'arbre.
  • poda de brocada: s'empra per reconduir arbres que presenten defectes en la seva formació originària.

Totes les branques, fulles i troncs seran triturades, emmagatzemades, tractades i seleccionades per utilitzar-les en el manteniment de diversos parterres de la ciutat. Aquesta matèria, anomenada "mulch", ajuda a mantenir la humitat del sòl, evita el creixement de males herbes i té propietats d'adob.

Entre els arbres que es podaran, les espècies més nombroses són:

  • 2.020 plàtans de carrer (Platanus X hispànica), que suposen un 40,38 % del total de l'arbrat que es podarà;
  • 374 moreres (morus alba), que suposen un 7,48 % del total;
  • 258 acàcies (Robinia pseudoacacia), que suposen un 5,16 %
  • 251 acàcies "casque rouge" (Robinia pseudoacacia "casque rouge"), un 5,02 % del total;
  • 248 oms (Ulmus pumila), un 4,96 %.

Els treballs els duran a terme equips de personal del Servei de Manteniment i de l'empresa Talher. El cost total de la campanya és de 217.561 euros.

Enguany podrà haver-hi fins a 3 equips de poda a diferents zones de la ciutat al mateix temps. Un equip del Servei de Manteniment podarà 2.254 arbres de zones verdes i carrers, entre d'altres, els de la Rambla, la Riera, la plaça d'Espanya, la ronda d'Alfons X el Savi i el Camí de la Geganta. Per part de l'empresa Talher, un equip podarà 399 arbres en zones verdes de les quals ja tenen el manteniment adjudicat, i un altre equip podarà 2.350 arbres de la via pública i d'altres zones verdes.

Les zones on s'han de podar arbres es senyalitzaran 24 hores abans amb senyals mòbils. Els treballs de poda es duran a terme de 7.30 hores a 14.30 hores. Avui, el Servei de Manteniment ha començat a podar els arbres del tram de la Riera comprès entre la Muralla de la Presó i la plaça d'Espanya. La previsió és que la poda en aquest tram finalitzi dimecres 23, i després es podaran els arbres de la plaça d'Espanya, fins divendres 25 aproximadament.

Els treballs s'aturaran durant les festes de Nadal (del 24 de desembre al 6 de gener) com a mesura de seguretat amb motiu de l'increment previst de vianants i circulació.