Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament durà a terme una prospecció arqueològica abans de reurbanitzar la plaça del Beat Salvador i els carrers de Magí de Vilallonga i de Na Pau

Escoltar

L'Ajuntament durà a terme una prospecció arqueològica abans de reurbanitzar la plaça del Beat Salvador i els carrers de Magí de Vilallonga i de Na Pau

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el passat dilluns 3 d'octubre el projecte d'actuació arqueològica a la plaça del Beat Salvador i als carrers de Magí de Vilallonga i de Na Pau. Aquests treballs són previs al projecte de reurbanització d'aquests carrers, que es va aprovar el passat mes de juliol.

Aquests carrers i aquesta plaça estan situats dins del perímetre de la ciutat romana d'Iluro, declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.

Els treballs es duran a terme en dues fases: primer es realitzarà una prospecció arqueològica a la plaça del Beat Salvador. Després, mentre s'estiguin duent a terme les obres de reurbanització dels carrers de Magí de Vilallonga i de Na Pau, un equip d'arqueòlegs inspeccionarà els treballs per tal de detectar possibles troballes.

Aquesta actuació arqueològica té un pressupost d'execució per contracte de 77.188,59 euros. El projecte encara ha de superar els tràmits d'aprovació definitiva i d'adjudicació. Un cop superats aquests tràmits, les obres de la primera fase tindran una durada aproximada de 2 mesos.

Treballs arqueològics anteriors en aquesta zona

Els antecedents de treballs arqueològics a la plaça del Beat Salvador daten de 1948, quan l'arqueòleg Marià Ribas hi realitzà treballs. Tot i que no se n'ha conservat el registre, els escrits que va publicar aquest arqueòleg permeten deduir que va trobar restes d'època romana, entre les quals destaquen una conducció per aigües i dues foses que contenien despulles humanes.

L'any 1996 també es van dur a terme treballs arqueològics al carrer de Na Pau, arran de les obres de rehabilitació d'un immoble. Tot i que es van trobar restes d'època romana, no es va poder esbrinar la dimensió d'aquestes. Malgrat tot, es va fer notar que les restes arribaven fins als 3 metres de profunditat.