Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament renova l'enllumenat del carrer de València

Escoltar

L'Ajuntament renova l'enllumenat del carrer de València

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament ha començat avui la renovació de l'enllumenat públic del carrer de València.

Les obres, que tindran una durada aproximada de tres mesos, les porta a terme l'empresa Electricitat Boquet SL amb un pressupost de 77.462,09 €.

Els treballs comprenen el desmantellament de les línies i punts de llum existents, el condicionament del quadre d'escomesa actual i la instal·lació de noves línies de distribució i columnes d'enllumenat. Per efectuar les obres caldrà l'obertura i posterior tapat de rasa i reposició de paviments de calçada i vorera.

En total hi haurà 36 punts de llum, 6 més que a l'actual instal·lació. S'ha optat per làmpades de vapor de sodi que tindran una potència de 150W.

Els punts de llum es col·locaran sobre columnes de ferro galvanitzat i 3,90 metres d'alçada del tipus Nikolson.

Mesures de protecció i estalvi energètic

Com a mesures de protecció es prenen totes aquelles que indica la normativa contra contactes elèctrics directes i indirectes i contra sobrecàrregues i curtcircuits.

El nou enllumenat disposarà de làmpades de vapor de sodi d'alta pressió, que ofereixen una gran eficàcia lluminosa, a la vegada que un important estalvi energètic. Tot i augmentar en un 20 % el nombre de punts de llum, la potencia elèctrica instal·lada es reduirà en un 15 % i s'augmentarà el nivell de llum útil, donat que les noves lluminàries seran més eficients i estaran situades en un nivell inferior a les copes dels arbres.

L'estalvi energètic real es veurà també incrementat per la instal·lació de doble nivell, que permet reduir el nivell de llum en hores de menys ús de la via pública.