Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament restaura l'alocar d'un tram de la riera de Sant Simó

Escoltar

L'Ajuntament restaura l'alocar d'un tram de la riera de Sant Simó

L'Ajuntament ha finalitzat els treballs de protecció dels talussos del marge esquerre de la riera de Sant Simó, en el tram comprès entre la carretera de Mata i el Camí de les Cinc Sénies. Els treballs han inclòs la restitució de l'alocar, un tipus de vegetació típica de ribera que, en aquest tram de la riera, havia resultat afectat per les obres de construcció de la plaça d'Alfred Opisso i Cardona.

L'àmbit d'intervenció han estat dos talussos, d'uns 50 metres de longitud, situats al marge esquerre de la riera. L'objectiu dels treballs, a part de restaurar la vegetació autòctona, ha estat protegir el marge davant dels processos erosius.

Prèviament a la restauració dels alocs, s'ha millorat l'escullera als talussos, s'ha restaurat la morfologia dels mateixos i s'han protegit amb geomalla d'alta resistència. Finalment, s'han eliminat les canyes de l'àmbit a restaurar i s'ha replantat l'alocar.

En la restauració, s'han plantat 140 unitats d'aloc en esqueix que provenen del viver municipal i que s'ha desenvolupat a partir de l'aloc mare present a la riera de Sant Simó. D'altra banda, també s'han plantat 50 unitats de planta arbustiva del propi aloc i de magraner.

Els treballs, que ha dut a terme l'empresa Naturalea Conservacion SL, han tingut un cost de 16.700 €.