Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró pren mesures d'estalvi dels recursos hídrics amb motiu de la sequera

Escoltar

Mataró pren mesures d'estalvi dels recursos hídrics amb motiu de la sequera

Mataró ha començat a aplicar diferents mesures d'estalvi dels recursos hídrics amb motiu de la reducció de les reserves d'aigua en els embassaments catalans provocada per la sequera, d'acord a un decret signat per l'alcalde, Joan Antoni Baron. Entre altres actuacions, ja s'ha limitat l'horari de funcionament de les fonts ornamentals. En els propers dies es limitarà també l'horari de les dutxes de la platja i entraran en vigor la resta de mesures.

Les mesures adoptades per l'Ajuntament de Mataró estan en consonància amb el Decret 93/2005, d'adopció de mesures excepcionals en relació amb la utilització dels recursos hídrics, de la Generalitat de Catalunya.

Les mesures a aplicar són les següents:

 1. Respecte a l'abastament, els subministraments amb aforament als habitatges no ocupats seran donats de baixa si no es contracten amb comptador.
 2. El subministrament d'aigua amb camió cisterna per neteja de vials i clavegueram, així com per al rec, es farà exclusivament amb aigua de pou no potabilitzada, en els tres punts de càrrega habilitats per la companyia Aigües de Mataró SA que es detallen a continuació:
 3. - carrer de Manuel Carrasco i Formiguera / riera d'Argentona.

  - Via d'Europa / ronda de Jacint Verdaguer

  - riera de Cirera /carrer de Fídies.

  Està absolutament prohibida la càrrega d'aigua en qualsevol punt diferent dels tres abans esmentats.

 4. El rec de parcs i jardins, actualment connectats a la xarxa d'aigua potable, es reduirà al mínim indispensable, amb un límit màxim de 450 m3/ha/mes. Tant el Servei de Manteniment, com les empreses contractades per a la conservació de les zones verdes públiques, hauran de regular el rec per tal que s'efectuï en les hores nocturnes, només quan sigui necessari, i de manera que no es malmeti l'aigua.
 5. Els horaris de funcionament de fonts ornamentals i dutxes de la platja seran els següents:
 • Fonts ornamentals, de 19 a 21 hores.
 • Dutxes de la platja, de 8 a 20 hores.

Consum mitjà a Mataró

El Decret 93/2005 de la Generalitat estableix en 280 litres/hab/dia els volums màxims d'aigua lliurats als municipis per abastament urbà en situacions d'excepcionalitat, amb l'objectiu d'evitar el consum excessiu. Pel que fa Mataró, el consum mitjà d'aigua se situa, durant els mesos d'estiu, al voltant dels 240 litres/hab/dia, per la qual cosa no és de preveure que en els propers mesos la ciutat s'hagi de veure afectada per restriccions.

Malgrat el desenvolupament urbanístic i l'augment de població dels darrers anys, el consum actual de Mataró és molt similar al que la ciutat tenia al 1980, gràcies a les millores en la gestió dels recursos.