Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia internacional contra la violència envers les dones es commemora amb diferents activitats i espectacles

Escoltar

El Dia internacional contra la violència envers les dones es commemora amb diferents activitats i espectacles

Dissabte, 25 de novembre, es commemora el Dia internacional contra la violència envers les dones. El Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats ha organitzat, per celebrar la diada, una sèrie d'activitats i espectacles per conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la problemàtica social que comporta la violència envers les dones. El dia abans, divendres 24 de novembre a les 12 h davant l'Ajuntament, la regidora de Participació, Cooperació i Dona, M. Rosa Cuscó, farà la lectura institucional del manifest, que porta per títol "Aturar la violència vers les dones, una responsabilitat social".

En aquesta edició s'ha posat èmfasi en la vessant educativa i de prevenció adreçada al públic infantil atès que aquesta problemàtica necessita d'un canvi social, cultural i estructural que passa per incidir en prendre mesures de prevenció, educació i sensibilització des de la infància.

Així, s'han organitzat tallers de maquillatge, pintura i poesia per a nens i nenes, teatre per a tota la família i un espectacle de dansa. A més, l'actriu mataronina Anna Lluch farà la lectura del manifest contra la violència envers les dones consensuat pels membres i les entitats que formen part del Consell Municipal d'Igualtat d'Oportunitats.

El 1999 l'Assemblea General de Nacions Unides va declarar el 25 de novembre Dia internacional contra la violència envers les dones.

A Mataró hi ha 6 entitats dedicades a la dona que també han programat actes per commemorar la diada: Muso Kafo, Vocalia de dones del Pla d'en Boet, Vocalia de dones de Rocafonda, Associació ADELFA, Associació de dones magrebines Fatima Faerie i Associació de dones d'avui per Catalunya.

Programa de la jornada

. Tallers per a nens i nenes. Jugar i aprendre
Diferents tallers de maquillatge, pintura i poesia per passar-s'ho bé i reflexionar sobre el respecte i la igualtat entre les persones.
Lloc: Plaça de la Peixateria
Hora: 16 h

. Visita guiada. Exposició "On són les dones?
Recorregut per les representacions pictòriques femenines en l'art català de finals del segle XIX i tot el segle XX.
Lloc: Plaça de l'Ajuntament (davant de Can Palauet)
Hora: 17.30 h

. Teatre per a tota la família. Marina, la noia que somniava volar
El conte d'una noia que viu en un entorn tancat i trist i que somnia ser lliure i volar.
Lloc: Plaça de la Peixateria
Hora: 18 h

. Lectura del manifest
Anirà a càrrec de l'actriu mataronina Anna Lluch.
Lloc: Plaça de la Peixateria
Hora: 19 h

. Companyia NS Dansa. Essències
Espectacle de dansa que fa un recorregut poètic per la vida i els sentiments femenins.
Lloc: Plaça de la Peixateria
Hora: 19.15 h

Els actes estaran presentats pel periodista Espartac Peran.