Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple de l'Ajuntament aprova la construcció de la futura seu de la colla castellera Capgrossos de Mataró

Escoltar

El Ple de l'Ajuntament aprova la construcció de la futura seu de la colla castellera Capgrossos de Mataró

El Ple municipal va aprovar ahir el projecte bàsic i executiu d'un edifici destinat a equipament a Cal Collut-Escorxador, que estarà promogut per l'empresa pública Promocions Urbanístiques de Mataró, S.A. (PUMSA). El nou edifici, que tindrà una superfície útil de 968 m2 i té un pressupost d'1.044.000 euros, allotjarà a la colla castellera Capgrossos de Mataró.

El projecte consisteix en un edifici de quatre plantes dins del recinte modernista de l'antic Escorxador, projectat per l'enginyer Melcior de Palau l'any 1915 i declarat bé cultural d'interès local i protegit pel Pla Especial de Patrimoni Arquitectònic.

L'edificació es distribuirà en planta soterrani, planta baixa i dos plantes superiors, s'ajusta als límits del solar, i té una nova ubicació diferent a la que es va plantejar originalment, que delimita amb el carrer de Francisco Herrera, la part posterior de les naus del carrer de José Francisco Pacheco i el recinte de l'Escorxador. D'aquesta manera, es soluciona el desnivell i accessos que es produeixen entre l'Escorxador i el carrer de Francisco Herrera. L'edifici estarà al costat de l€escola bressol de Cal Collut-Escorxador.

Aprovació del nou conveni

El Ple també va aprovar ahir el protocol de col·laboració signat entre l'Ajuntament, PUMSA i la colla castellera Capgrossos de Mataró el 28 de gener de 2005, que s'ha actualitzat amb una addenda incorporada el passat mes de febrer, per tal que l'entitat pugui desenvolupar la seva activitat cultural al nou edifici de Cal Collut-Escorxador.

La modificació introduïda al protocol fa referència al canvi d'ubicació de l'edifici, ja que inicialment s'havia previst la construcció als terrenys ubicats a la confluència del carrer de Francisco Herrera i Don Quixot.

El nou solar ocupa una superfície de 1.295 m2, està qualificat com a sòl d'equipament públic d'acord al reglament vigent i reuneix les condicions necessàries per al desenvolupament de les activitats de l'entitat.

Característiques de l'edifici

La planta baixa, la més important de l'edifici, tindrà una sala quadrada de 10x10 m i de triple alçada, que la colla castellera Capgrossos de Mataró utilitzarà per assajar castells de fins a deu metres d'alçada en un recinte tancat.

Aquesta planta, que comunica amb el pati de l'Escorxador, disposarà d'un rebedor distribuïdor, una sala per a l'administració, una cuina-bar, vestidors per a homes i dones, una sala d'infermeria i de fisioteràpia, una sala polivalent de 54m2 i una botiga.

Planta primera i segona: serveis complementaris

Els serveis de l'edifici es completaran amb els de la planta primera, que disposarà d'una sala polivalent destinada a actes, i amb els de la planta segona, amb instal·lacions i accés a la coberta. La sala polivalent de 86 m2 de superfície té una capacitat per a 100 persones i permetrà el desenvolupament d'activitats culturals.

La planta soterrani està pensada com a espai complementari per a l'activitat, compta amb dues aules que tenen una capacitat per a 50 persones i es destinaran als tallers de gralla. També es preveu una sala d'activitats plàstiques.

Convivència d'edificis amb diferents estils arquitectònics

El nou edifici dels Capgrossos serà de formigó armat d'acabat vist per tal de no entrar en contradicció amb l'arquitectura modernista del complex de l'Escorxador, mitjançant la textura homogènia que aquest material proporciona.