Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El poliesportiu del carrer d'Euskadi tindrà pistes per practicar handbol, bàsquet, voleibol i futbol sala

Escoltar

El poliesportiu del carrer d'Euskadi tindrà pistes per practicar handbol, bàsquet, voleibol i futbol sala

El Ple d'ahir va aprovar inicialment el projecte bàsic del poliesportiu del carrer d'Euskadi.

El futur equipament esportiu es construirà en un solar de titularitat municipal que compta amb una superfície total de 7.752 m2 i està situat al carrer d'Euskadi, entre els carrers de Suècia i de Nou de la Mercè, al punt d'unió entre els barris de La Llàntia i Cerdanyola i la Via Europa.

El solar té un desnivell de 16 m des del punt més alt (cruïlla dels carrers d'Euskadi i de Nou de la Mercè) al més baix (cruïlla del carrer d'Euskadi amb el passatge del carrer de Suècia).

El poliesportiu serà de tipus PAV-3, una tipologia de pavelló que permet la divisió interna de l'espai en tres sales. També tindrà una sala esportiva annexa.

Les obres estan pressupostades en 3.975.000 € i està previst que s'executin en 18 mesos, però abans no comencin les obres el projecte ha de superar els tràmits d'exposició pública, licitació i adjudicació a una empresa constructora.

El passat mes de març l'Ajuntament va rebre una subvenció de 715.000 € del Consell Català de l'Esport per construir aquest equipament.

Espais esportius i complementaris

El poliesportiu tindrà una pista de 45 x 27 m la qual es dividirà en una pista de joc de 40 x 20 m longitudinal (on s'hi podrà jugar handbol, futbol sala, bàsquet i voleibol) i tres pistes transversals (2 de bàsquet i 1 de voleibol) separades per cortines, amb el que es guanya amb la polivalència de la instal·lació i en la pràctica de diferents esports.

També es construirà una sala esportiva de 23 x 15 m que on s'hi instal·laran aparells de gimnàstica perquè tingui les funcions de sala de musculació.

Com a espais complementaris es faran: 8 vestidors adaptats per a 18 persones amb dutxes, serveis i taquilles (6 són del pavelló poliesportiu i 2 de la sala esportiva); 4 vestidors adaptats per a tènics-àrbitres (3 del poliesportiu i 1 de la sala esportiva); farmaciola i control de dopatge; 3 serveis sanitaris adaptats a nivell de pista; 4 magatzems per a material esportiu (3 del poliesportiu i 1 de la sala); 1 magatzem per a material de la instal·lació; 1 bugaderia; 1 magatzem de neteja; control d'accessos; zona d'administració i una sala d'instal·lacions tècniques.

A més també hi haurà grades fixes per a 320 espectadors, serveis sanitaris per al públic, un vestíbul i un bar.

Instal·lació amb dos recorreguts

A l'interior de la instal·lació se separarà la circulació dels usuaris de la dels espectadors a partir del vestíbul d'accés on hi haurà el control. Així, des del vestíbul els usuaris podran accedir als vestidors, a la sala esportiva i a la pista, i els espectadors a través de les escales i l'ascensor aniran a la part superior de les grades, al bar i als serveis sanitaris.

La pista tindrà una segona entrada per a vehicles (per càrrega i descàrrega de materials) que es podrà fer des de la sala esportiva que té façana directa amb el carrer de Suècia.