Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els accidents de trànsit disminueixen un 1,9% durant el 2005

Escoltar

Els accidents de trànsit disminueixen un 1,9% durant el 2005

Les dades de seguretat viària de 2005 posen de manifest que per segon any consecutiu han disminuït els accidents de trànsit a la ciutat. Així, l'any passat van haver-hi 412 accidents mentre que en el 2004 en van ser 420, xifra que representa una reducció de l'1,9%.

Pel que fa al número de víctimes, el 2005 es van enregistrar 516 ferits i el 2004 en van ser 514. Quant al número de persones mortes els dos anys anteriors en van ser 2.

Segons la naturalesa dels accidents, el 95% han estat causats per infracció o excés de velocitat, el 55% dels ferits circulaven en ciclomotor o motocicleta i el 67% dels ferits eren menors de 30 anys.

El Pla d'Actuació Municipal (PAM) recull novament aquest any l'objectiu de reduir al màxim l'accidentalitat mitjançant el desenvolupament d'accions que tenen com a estratègia fonamental la conscienciació dels ciutadans, a través de campanyes de comunicació, sessions d'educació viària i accions preventives. Aquestes accions s'emmarquen en el Pla específic de seguretat viària que es troba dins el Pla de Seguretat Local aprovat durant el 2005.

Així, el 2006 la Policia Local portarà a terme diferents accions bàsicament preventives:

. Desenvolupament del Pla específic de seguretat viària (Pla de Seguretat Local)

. Programa anual d'educació viària en els centres d'educació primària i secundària de la ciutat

. Sessions alternatives a la denúncia de trànsit per als infractors lleus

. Controls d'alcoholèmia durant la nit de tots els caps de setmana de l'any

. Campanyes intensives de control d'alcoholèmia, en coordinació amb el Servei Català de Trànsit

. Campanya de comunicació sobre seguretat i civisme a la via pública

. Control de trànsit durant 41 setmanes de l'any, que realitzaran diàriament, sobre aquelles infraccions que comporten un major perill per a la seguretat de conductors i vianants: velocitat; semàfor, stop i cedir el pas; casc i cinturó de seguretat; dispositius de retenció infantils; ús de telèfons mòbils; transport escolar i de menors; transport de mercaderies; transport de matèries perilloses; soroll de vehicles; ús de retrovisors en els ciclomotors; enllumenat dels vehicles; documentació de vehicles i ciclomotors; ITV; vehicles abandonats; estacionament sobre la vorera, en passos de vianants i accessos per a discapacitats; estacionaments en reserves de transport públic i minusvàlids.

El 2004 l'accidentalitat del trànsit a Mataró va disminuir un 15,2% respecte el 2003 i es va reduir un 31% el nombre de ferits.