Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GINTRA comença les obres de construcció dels aparcaments de la ronda de Rafael Estrany

Escoltar

GINTRA comença les obres de construcció dels aparcaments de la ronda de Rafael Estrany

L'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró (GINTRA) té previst començar aquesta setmana les obres de construcció d'un nou aparcament subterrani i un altre en superfície a la ronda de Rafael Estrany. L'aparcament soterrat tindrà una capacitat per a 267 places i el de superfície 200.

Els dos aparcaments formen part d'un projecte global d'ordenació a l'àmbit de la ronda de Rafael Estrany, que inclou també, entre altres actuacions, les obres de reurbanització de la ronda, ja iniciades. El nou aparcament subterrani estarà ubicat en els terrenys situats entre la prolongació dels carrers de Josep Goday i de Frank Marshall, on actualment hi ha un aparcament provisional en superfície. Aquest equipament provisional serà substituït per un nou aparcament públic en superfície amb capacitat per a 200 places, que quedarà ubicat entre l'aparcament soterrat i la riera de Sant Simó.

Amb l'objectiu de mantenir les places d'estacionament existents mentre durin les obres, primer s'exeuctarà la construcció de l'aparcament en superfície. Un cop aquest estigui habilitat, es començarà la construcció de l'aparcament subterrani.

Contratas y Obras, Empresa Constructora, SA és l'adjudicatària per concurs públic de l'execució de les obres, el pressupost d'adjudicació de les quals és de 3.692.234,89 euros per a l'aparcament subterrani i de 678.206,01 euros per al de superfície. Les obres tindran una durada de 18 mesos, i es preveu que finalitzin a finals del mes de desembre de 2007.

267 places d'aparcament

L'aparcament subterrani tindrà una superfície total construïda de 6.947,23 m2, distribuïda en dues plantes soterrani de 133 i 134 places respectivament, que tindran unes dimensions aproximades de 2,5 x 5 m.

L'accés per als vehicles estarà ubicat en una rampa lateral de doble sentit de circulació disposada al costat oest de l'aparcament i que serveix d'entrada a les dues plantes des de la ronda de Rafael Estrany. La circulació per l'interior de l'aparcament serà sempre en sentit únic.

Accessos i serveis

Els vianants podran accedir a l'aparcament des de l'entrada de la part oest de l'aparcament, (a uns 15 metres de la ronda de Rafael Estrany), o pel costat est (a uns 50 metres de la ronda).

A la primera planta, a prop de l'accés, s'instal·larà la sala de control i de centralització de serveis. Les noves instal·lacions comptaran amb sistemes de seguretat i prevenció d'incendis (detector, alarma, extintor i boca d'incendis) i un ascensor per a l'accés dels vianants. El nou aparcament comptarà amb les mesures necessàries per facilitar l'accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.