Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GINTRA comença les obres de l'aparcament subterrani de la plaça d'Occitània

Escoltar

GINTRA comença les obres de l'aparcament subterrani de la plaça d'Occitània

L'empresa municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA), ha començat aquesta setmana les obres de construcció de l'aparcament subterrani de la plaça d'Occitània. Es tracta d'un aparcament públic de tres plantes que compta amb 224 places destinades a residents, cinc de les quals seran adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.

Les obres del nou aparcament suposarà una inversió de 2.900.000 euros i es duran a terme en un termini de 12 mesos. Inmuebles Fénix 92, SL, que va guanyar el concurs per a la concessió del servei el passat 5 d'octubre de 2005, construirà, explotarà i conservarà l'aparcament.

Per permetre la correcta realització de les obres, l'Ajuntament farà restriccions puntuals a l'estacionament del carrer de Joan Larrea, a la banda de la plaça d'Occitània.

Situació i distribució de les places

Estarà situat a la plaça d'Occitània, entre els carrers de Francisco de Goya, el carrer de Joan Larrea, el passatge de Can Bonminyó i el carrer de Pompeu Fabra, i s'adaptarà a la geometria rectangular de la plaça a tocar el passatge de Can Bonminyó, per tal de conservar els plataners existents. Constarà de tres plantes soterrani disposades en semiplanta i ocuparà una superfície total construïda de 6.088,83 m2.

Pel que fa a la distribució de les places, la primera planta disposarà d'un total de 68 places, la segona de 77 i la tercera de 79 places. Les places en règim de lloguer tindran unes dimensions estàndard de 5x2,30 metres, i les adaptades comptaran amb un passadís de 1,9 metres d'ample.

Accessos a l'aparcament

L'entrada a l'aparcament estarà situada al carrer de Joan Larrea i la sortida serà pel carrer de Pompeu Fabra.

Pel que fa als vianants, s'hi disposaran dos accessos. Un es farà mitjançant l'escala que connecta amb el carrer i l'altra mitjançant una escala i un ascensor adaptat, la capacitat del qual serà de sis persones. També està previst ampliar el passatge de Can Bonminyó per als vianants davant de la Biblioteca Pública Pompeu Fabra.

Seguretat i serveis

A més dels serveis habituals com l'enllumenat i la força elèctrica i de l'esmentat ascensor adaptat, l'aparcament disposarà de sortides d'aigua de la xarxa pública, lavabos, sistema avançat contra incendis i de ventilació d'acord amb les normatives vigents, i també d'impermeabilització i drenatge de les aigües pluvials.

El sistema contra incendis detectarà fum, canvis de temperatura i l'elevada concentració de monòxid de carboni. Finalment, hi haurà dos pous interns, un que conduirà les aigües pluvials a l'exterior i un altre connectat a la xarxa de clavegueram per al drenatge de la superfície interior i de les aigües residuals.