Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Generalitat i la Fundació Cabanellas signen un protocol d'intencions per promoure un centre per a malalts mentals

Escoltar

La Generalitat i la Fundació Cabanellas signen un protocol d'intencions per promoure un centre per a malalts mentals

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Carles Manté, i el president del Patronat de la Fundació Privada Cabanellas, Mossèn Joan Barat, han signat avui un protocol d'intencions per impulsar la col·laboració entre les dues institucions per tal de desenvolupar en el complex de la Llar Cabanellas serveis adreçats a atendre l'assistència psiquiàtrica de deficients i malalts mentals de la zona del Maresme.

Així, el protocol d'intencions constitueix un marc d'actuació en el qual s'acorda que la Fundació Privada Cabanellas es compromet a constituir un dret de superfície a favor de CatSalut sobre les finques de la Llar Cabanellas (ubicades entre la roda d'Alfons X el Savi i el passeig d'Antoni Martí Cabanellas) exceptuant un espai de 200 m2situat a l'entrada del complex per la zona est. Aquest espai, on hi ha un edifici independent, es reserva a la Fundació perquè el pugui explotar directament o cedir el seu ús a finalitats exclusivament benèfiques.

Està previst que el dret de superfície es faci efectiu el primer trimestre de 2007.

El dret de superfície es constitueix perquè CatSalut hi pugui ubicar a la finca un dispositiu d'atenció sanitària per a malalts mentals de la comarca del Maresme que estarà format per: una Unitat d'hospitalització de subaguts de 40 llits; una Unitat hospitalària de rehabilitació intensiva de 30 llits i un Centre de Dia (Servei de Rehabilitació Comunitària) de 50 places. Aquests recursos es podran ampliar o modificar segons s'estimi convenient però sempre seran per a la prestació d'assistència sanitària, sociosanitària i/o social. La construcció dels edificis necessaris per ubicar-hi aquests serveis s'han de realitzar en un termini màxim de 7 anys.

El document especifica que s'haurà de mantenir en allò possible l'estructura i el bon estat de l'edifici principal donat que és un edifici catalogat com a patrimoni històric per l'Ajuntament.

Mentre no s'hagin construït els nous edificis, el CatSalut podrà utilitzar els immobles existents actualment sempre que s'usin per a la prestació de serveis sanitaris.

Pel dret de superfície d'aquesta finca, CatSalut haurà d'abonar una pensió anual de 133.000 € més els impostos que la gravin a la Fundació Privada Cabanellas. Aquest import però es revisarà cada any.

La durada del dret de superfície s'estableix per un període de 40 anys prorrogable fins a un màxim de 90 anys.

A més, el document també estableix que la capella existent a l'edifici principal s'haurà de conservar i ser utilitzada per a l'atenció religiosa. Es preveu, però, que pugui ubicar-se en un altre lloc si les necessitats dels servei així ho requerissin.

La signatura d'aquest protocol d'intencions ve precedida per la signatura, el passat mes de gener, d'un protocol de col·laboració entre el CatSalut, la Fundació Privada Cabanellas i l'Ajuntament.