Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament, la Generalitat i la Fundació Cabanellas signen un protocol de col·laboració per a la futura construcció d'un equipament per a malalts mentals

Escoltar

L'Ajuntament, la Generalitat i la Fundació Cabanellas signen un protocol de col·laboració per a la futura construcció d'un equipament per a malalts mentals

L'alcalde de Mataró en representació de l'Ajuntament de Mataró, Joan Antoni Baron; el director del Servei Català de la Salut en representació de la Generalitat de Catalunya, Carles Manté, i en representació de la Fundació Cabanellas, Mossèn Joan Barat, han signat avui un protocol de col·laboració entre el Servei Català de la Salut, l'Ajuntament de Mataró i la Fundació Cabanellas en l'àmbit de l'Atenció Sociosanitària Comunitària per a malalts mentals de la comarca del Maresme.

El protocol de col·laboració estableix per una banda que la Fundació Cabanellas posarà a disposició de la Generalitat la cessió d'ús dels terrenys on s'ubica la Llar Cabanellas i per l'altra la construcció en aquest espai de la Unitat Polivalent del Maresme per a malalts mentals.

Segons el text, la necessitat de construir aquest nou equipament ve donada pel dèficit de recursos en l'àmbit de l'Atenció Sociosanitària Comunitària per a malalts mentals a la comarca del Maresme davant els creixements poblacionals previstos per als propers anys.

La Unitat Polivalent del Maresme serà finançada per la Generalitat i tindrà un pressupost aproximat d'uns 9 milions d'euros. La construcció anirà a càrrec de l'Ajuntament de Mataró a través de l'empresa municipal d'urbanisme PUMSA.

Pel que fa a l'equipament, està previst que consti d'una àrea assistencial d'internament; una àrea de rehabilitació comunitària; serveis de reinserció social i laboral; una àrea de teràpia ocupacional i serveis de suport als familiars. Quant a la zona verda de l'equipament es convertirà en un espai obert al públic.

El protocol de col·laboració té una vigència fins a finals de 2006 amb la possibilitat d'establir pròrrogues anuals i amb el compromís de l'Ajuntament de col·laborar en el manteniment i la vigilància de l'espai mentre no s'iniciï la construcció del nou equipament.

Aquesta nova infrastructura sociosanitària per a malalts mentals s'afegirà a l'oferta que oferiran el projecte d'ampliació de llits per a aguts de l'Hospital de Mataró i la futura construcció al costat de l'Hospital de la nova Àrea Bàsica de Salut mental.