Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ordena suspendre l'activitat d'una estació base de telefonia mòbil i aturar la instal·lació d'una segona

Escoltar

L'Ajuntament ordena suspendre l'activitat d'una estació base de telefonia mòbil i aturar la instal·lació d'una segona

L'Ajuntament ha ordenat la suspensió immediata del funcionament d'una estació base de telefonia mòbil que s'havia instal·lat sense llicència a l'edifici situat al número 45 del carrer dels Caputxins, així com la suspensió dels treballs d'instal·lació d'una altra estació base que s'havien iniciat, igualment sense la preceptiva llicència, a l'edifici situat al número 8 del carrer d'Agustín Argüelles. Les ordres de suspensió corresponen a dos decrets, signats pel regidor d'Urbanisme, Arcadi Vilert, amb data 18 i 19 de gener.

En el cas de l'estació de telefonia del carrer dels Caputxins, s'ha instal·lat en un edifici compartit amb un altre operador que té llicència municipal però ha de fer millores per reduir l'impacte visual.

L'obtenció per part de les empreses de la llicència prèvia a la instal·lació d'antenes i dispositius de telecomunicacions és preceptiva. Actualment, però, està vigent al municipi la suspensió de l'atorgament de les llicències per a instal·lacions i ampliacions d'estacions base de radiocomunicació. Aquesta suspensió té com a objectiu garantir el correcte desenvolupament dels treballs preparatoris previs a l'aprovació inicial d'un pla especial urbanístic, que ordenarà els emplaçaments d'aquestes instal·lacions al municipi.

L'Ajuntament ha concedit a l'operadora de telefonia responsable de les dues instal·lacions afectades, Telefónica Móviles España, SA, un termini de 15 dies perquè formuli les al·legacions que consideri oportunes contra les ordres de suspensió.