Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament presenta un nou llibre sobre els atractius botànics i marítims de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament presenta un nou llibre sobre els atractius botànics i marítims de Mataró

L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, ha presentat avui el llibre "Mataró, verd i blau. Un passeig per la ciutat" acompanyat dels dos mataronins autors de l'obra, el periodista Manuel Cuyàs i el fotògraf Ramon Manent, i de Juan Carlos Luna Briñardeli, president de l'editorial Lunwerg.

Mataró, verd i blau, una ciutat mediterrània

El llibre recull la particular visió dels dos autors sobre la ciutat. Els texts de Cuyàs i les fotografies de Manent se serveixen dels colors verd dels arbres i blau de l'aigua, com a punt de partida per descriure la transformació de Mataró al llarg del temps, d'un municipi de caire urbà a una Ciutat Mediterrània de mar i muntanya, plena d'atractius botànics i marítims.

Al llarg de les 190 pàgines i més de 100 fotografies, l'obra fa una passejada pels carrers, places i monuments més significatius de Mataró, descobrint la història dels nombrosos arbres, parcs i jardins de la ciutat, així com de les fonts, rieres i el paisatge marítim.

Un present institucional

L'empresa Lunwerg Editores ha editat 3.000 exemplars, 2.000 dels quals han estat adquirits per l'Ajuntament per fer-ne ús com a regal institucional i protocol·lari. Els 1.000 exemplars restants es posaran a la venda al públic.

Aquesta serà la quarta vegada que aquesta editorial publica una obra sobre la ciutat. L'experiència adquirida per l'editorial en l'edició de llibres sobre Mataró i el fet que els autors siguin mataronins dota l'obra de valor afegit. Els anteriors llibres editats són:

-"Mataró, una ciutat". 1989

-"Mataró, sota teulada".1994

-"Mataró, segle XXI, les noves perspectives". 2001.