Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament promou un cicle de cinema infantil en català

Escoltar

L'Ajuntament promou un cicle de cinema infantil en català

El regidor de Presidència, Esteve Terradas, ha presentat avui la programació del cicle de cinema infantil en català que tindrà lloc als Cinemes Oscar de gener a abril. El cicle, que inclou 4 pel·lícules, s'emmarca en la iniciativa "Cinc" (Cinema Infantil en Català).

Una de les línies de treball (2004-2007) de la Secció de Política Lingüística de l'Ajuntament és fomentar el cinema en català, així s'ha establert un acord de col·laboració amb els Cinemes Oscar de Mataró per tal de posar en funcionament un cicle de cinema infantil exclusivament en català.

El programa inclou 4 pel·lícules que es projectaran el darrer diumenge de mes a les 12 del migdia. El preu serà de 4 €.

El cicle està format per les següents pel·lícules:

. 29 de gener: "Els increïbles"

. 26 de febrer: "Buscant en Nemo"

. 26 de març: "Madagascar"

. 30 d'abril: "Shrek 2"

Aquest cicle de cinema infantil en català s'emmarca en el projecte "Cinc". El "Cinc" és una iniciativa que va néixer a Lleida i que té com objectiu incrementar l'oferta de cinema infantil doblat al català i fomentar l'hàbit de consumir productes cinematogràfics en aquesta llengua. El "Cinc" rep el suport de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

L'inici d'aquest cicle de cinema en català coincideix amb l'aprovació que es va fer en el Ple del passat dijous 12 de gener de la proposta de resolució a favor de la normalització del cinema en català, presentada per tots els grups municipals.