Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament rep una subvenció de 166.000 ' destinada a la millora del servei d'autobusos

Escoltar

L'Ajuntament rep una subvenció de 166.000 ' destinada a la millora del servei d'autobusos

L'Ajuntament de Mataró ha rebut una subvenció de 166.949 € destinada a la millora del transport urbà de viatgers en autobús. La subvenció l'ha atorgada el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya (DPTOP) en la seva primera convocatòria del programa d'ajuts adreçada a donar suport financer per a la millora del servei d'autobusos dels municipis.

Amb aquesta subvenció l'Ajuntament de Mataró té previst la compra de dos autobusos per renovar la flota, objectiu contemplat en el Pla d'Actuació Municipal (PAM) d'aquest any. Actualment la flota del Mataró Bus és de 22 autobusos, d'aquests 19 sempre estan de servei, 1 actua com a reforç puntual a les tardes i la resta són de reserva.

En aquesta primera convocatòria d'ajuts del DPTOP s'han beneficiat 42 ajuntaments de l'àmbit territorial del consorci de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i que no formen part de l'Entitat Metropolitana del Transport (EMT). Els 42 ajuntaments, 6 del Maresme, s'han repartit 1,5 M d'euros.

A més d'aquests ajuntaments de l'àmbit de l'ATM també s'han atorgat 500.00 € a altres poblacions de Catalunya per tal d'equiparar el finançament en transport a tots els municipis de Catalunya tot i que no estiguin dins el consorci.

L'import de l'ajut concedit a cada municipi s'ha determinat en funció de la població, del nombre de viatgers transportats en l'exercici 2004 i del balanç econòmic anual.

Dels 42 ajuntaments beneficiaris dels ajuts, 30 estan adherits a l'Associació de Municipis del Transport Urbà (AMTU).