Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament retirarà aquest any de l'espai públic més de 800 travesses tractades amb creosota

Escoltar

L'Ajuntament retirarà aquest any de l'espai públic més de 800 travesses tractades amb creosota

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament té previst retirar de diferents punts del municipi durant el 2006 un total de 815 travesses de fusta tractades amb creosota. Entre les unitats que es retiraran, destaquen les 475 travesses de les passeres situades al parc de Cerdanyola, les 221 que es treuran de la plaça de Francisco Tomás y Valiente i les 80 que es substituiran al parc del Nord.

L'actuació forma part del Pla de substitució de travesses tractades amb creosota que l'Ajuntament va posar en marxa al 2004 seguint les recomanacions de la Generalitat de Catalunya, que aconsellà als ajuntaments no utilitzar als parcs, jardins o altres instal·lacions d'ús públic fusta tractada amb aquesta substància. El pla estableix diferents graus de prioritat per a la retirada de les travesses existents a Mataró, d'acord al lloc on estan col·locades i a l'ús al qual es destinen.

Balanç i calendari d'actuacions

De les 1.932 travesses tractades amb creosota que existien a Mataró al 2004 l'Ajuntament ja ha retirat un total de 442, per un import de 15.006 euros.

Les 815 unitats que es retiraran al 2006 suposen una despesa de 48.900 euros. L'Ajuntament té previst finalitzar el Pla de substitució de travesses tractades amb creosota al 2007, amb la retirada de les 674 darreres unitats, per un import de 40.500 euros.

En bona part dels casos les travesses es substitueixen per fusta que ha rebut altres tractaments diferents de la creosota per a la seva conservació. Així es farà al parc de Cerdanyola, a la plaça de Francisco Tomás y Valiente i al parc del Nord. En alguns punts de la ciutat, com s'ha fet amb les illetes del Cargol, s'ha optat per altres materials com la pissarra per substituir les travesses que han estat eliminades.