Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres de construcció de l'escola bressol Els Menuts

Escoltar

L'alcalde visita les obres de construcció de l'escola bressol Els Menuts

L'alcalde, Joan Antoni Baron, ha visitat aquest matí les obres de construcció de l'escola bressol Els Menuts, a l'àmbit de Cal Collut-Escorxador. Amb la construcció d'aquest centre, Mataró guanyarà 107 places públiques d'escola bressol.

Aquesta serà la primera de les escoles bressol que està previst posar en marxa després que el Ple municipal manifestés al juliol de 2005 el compromís de crear unes 300 places d'escola bressol abans del curs 2008-09.

L'escola bressol es construeix a la cantonada dels carrers de Francisco Herrera i de Don Quixot. Ocupa l'edifici que antigament estava destinat a la triperia, dins el complex de l'antic escorxador, i el solar triangular que forma aquest edifici amb la cantonada dels dos carrers. Les obres afecten un àmbit de 2.541,68 m2, 1.050,48 m2 de l'escola bressol i 1.491,20 m2 dels entorns. La superfície edificada de l'escola bressol serà de 775,48 m2, i el pati ocuparà 275 m2.

El projecte inclou la rehabilitació de l'edifici de la triperia, una obra modernista de l'arquitecte Melcior de Palau catalogada dins el Pla Especial de Patrimoni de Mataró, i la construcció d'un de nou al costat, a una alçada més baixa. L'escola tindrà dues zones diferenciades.

L'accés a l'escola es farà pel carrer de Francisco Herrera. L'edifici destinat a accés, la construcció modernista, estarà dotat amb un vestíbul, un ascensor adaptat, una sala de professors, una sala polivalent, un magatzem, una sala per deixar-hi cotxets, una sala per a l'administració, un lavabo adaptat, una dutxa, un vestidor amb lavabos, un menjador-office, un distribuïdor, una bugaderia, una sala de neteja i una sala d'instal·lacions. En total, tindrà una superfície útil de 215,11 m2.

L'edifici destinat a les aules, el de nova construcció, tindrà una superfície útil de 482,08 m2. Està previst que en total hi hagi 7 aules: 1 per a lactants, 3 per a nens d'1 a 2 anys, i 3 per a nens de 2 a 3 anys. Totes elles tindran sortida directa al pati i llum natural.

En aquest edifici també hi haurà ascensor adaptat, passadís, un lavabo per a mestres, 3 vestíbuls, un per a cada grup d'aules, 3 magatzems, una zona d'aigua, una biberoneria i un porxo que donarà al pati.

Com a mesures de protecció, totes les portes tindran sistemes per evitar que els nens s'hi piquin els dits, i tant els panys i baldons d'aquestes com els endolls i les claus de pas de l'aigua estaran situades fora de l'abast dels nens.

L'aula de lactants disposarà d'un espai tancat equipat amb aigüera, fogó elèctric o microones, armaris i nevera per tal de preparar biberons, i un dormitori amb un bressol per nen.

La resta d'aules, les dels nens d'1 a 3 anys, estaran disposades de manera paral·lela, i connectades entre sí. El dormitori serà comú, i també es disposarà una zona per preparar berenars.

El pati s'ha dissenyat de tal manera que es pugui abastar visualment tot l'espai des de qualsevol punt del mateix. Tindrà un sorral, diferents àrees de joc i una àrea delimitada per als infants més petits. També hi haurà arbres que donin ombra, i s'hi instal·larà un lavabo i un magatzem.

A més, també hi haurà una planta subterrània amb 582,45 m2 de superfície útil, que tindrà un accés des del carrer de Francisco Herrera i que serà independent de l'escola bressol.

Les obres van començar a l'octubre de 2005 i tenen un termini d'execució d'11 mesos. L'empresa Constructora e Inmobiliaria de Solsona, SA (CISSA) executa els treballs amb un pressupost de 1.360.696,19 euros. Està previst que l'escola bressol comenci a funcionar a principis de 2007.