Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde visita les obres d'urbanització incloses al Pla especial de millora urbana de La Llàntia

Escoltar

L'alcalde visita les obres d'urbanització incloses al Pla especial de millora urbana de La Llàntia

L'alcalde, Joan Antoni Baron, i el president de la societat municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), han comprovat avui amb una visita l'estat d'execució de les obres d'urbanització incloses dins el Pla especial de millora urbana de La Llàntia. El projecte, executat per PUMSA, afecta a un àmbit de 5.100 metres quadrats, delimitat pels carrers de Teià, del Masnou, de la Boixa, de la Verge de Guadalupe i de Galícia.

El conjunt d'actuacions té com a objectius millorar la qualitat del barri i dels seus serveis; regularitzar el traçat dels vials existents i garantir la cessió de sòl destinat a equipaments.

Millora dels carrers

Una de les finalitats del projecte és millorar els carrers del barri per tal de fer-los més uniformes i transitables per a tots els veïns. Per aconseguir-ho, s'ampliaran les voreres, es reduiran les calçades i es reordenarà l'aparcament de la zona.

A més, s'ha previst l'obertura d'un nou vial d'uns 55 metres de longitud d'ús exclusiu per a vianants que unirà els carrers de la Verge de Guadalupe i del Masnou, on ara hi ha el carrer d'Alella; la creació d'un gran espai públic a l'entorn del carrer de la Boixa i la urbanització del sostre del nou edifici per a usos comercials previst pel Pla especial de millora urbana a l'àmbit. Totes les calçades i voreres dels carrers afectats pel projecte es tornaran a pavimentar.

Enllumenat i enjardinament

L'àmbit afectat comptarà amb una nova xarxa d'enllumenat públic, amb la qual s'optimitzarà el rendiment i la qualitat de la instal·lació.

Es plantaran lledoners als carrers de Teià, del Masnou, de la Verge de Guadalupe i de la Boixa; arbres de l'amor al gran espai públic que quedarà configurat als entorns del carrer de la Boixa, al nou carrer d'Alella i a la plaça situada sobre el futur edifici d'ús comercial; i les espècies arbustives Vinca Minor i espígol a diferents parterres i zones verdes.

Les obres d'urbanització es completaran amb la realització d'una nova xarxa de clavegueram i la millora de les xarxes de serveis d'aigua, gas, telèfon, telecomunicacions i electricitat.

El conjunt d'actuacions previstes pel projecte d'urbanització té un cost d'1.458.759 euros i les executa l'empresa FCC Construcción, SA. Les obres d'urbanització tenen un termini previst de 20 mesos.

Estat d'execució

A data d'avui, s'ha executat un 18,5% de l'obra d'urbanització i es treballa simultàniament a tots els carrers. La nova xarxa de clavegueram s'ha realitzat en un 50%.

PUMSA té previst enderrocar a principis d'any el tram del carrers de la Boixa entre els carrers de la Verge de Guadalupe i Nou de la Mercè.

El Pla especial de millora urbana

El projecte d'urbanització forma part del Pla especial de millora urbana de La Llàntia, que contempla, a banda de la urbanització de diversos carrers de la zona, la construcció de diferents equipaments i edificis d'habitatges.

L'Ajuntament va encarregar el passat febrer a PUMSA la construcció de dos dels nous edificis previstos. En concret, l'empresa municipal d'urbanisme construirà un edifici d'equipament, amb un aparcament en planta soterrani, un espai per a equipament de 1.156 m2 i una pista poliesportiva a la coberta, i també un edifici d'ús comercial que s'aixecarà al costat de l'anterior. L'edifici comercial també tindrà accés a l'aparcament soterrat, que ocuparà el subsòl de les dues parcel·les.

La urbanització dels carrers i la construcció dels nous equipaments es faran de manera simultània a partir de l'any que ve.