Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica lliura els diplomes als alumnes dels cursos de Formació Ocupacional

Escoltar

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica lliura els diplomes als alumnes dels cursos de Formació Ocupacional

Els 131 alumnes que van realitzar cursos de Formació Ocupacional a l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) entre juny de 2005 i febrer de 2006 han rebut avui el diploma que acredita la seva capacitació professional. La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, ha estat l'encarregada de lliurar els certificats.

Els alumnes s'han format en les següents especialitats:

  • Aplicacions informàtiques de gestió
  • Administratiu comptable
  • Dependenta de comerç
  • Electricista d'edificis
  • Gestor/a de magatzem
  • Tècnic/a auxiliar de disseny gràfic
  • Aparadorista
  • Expert/a en neteja d'immobles
  • Auxiliar d'infermeria en geriatria
  • Fuster/a de tancaments metàl·lics i de PVC.

Els cursos han estat subvencionats pel Servei d'Ocupació de Catalunya de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu i organitzats per l'IMPEM. El nivell d'inserció laboral dels alumnes que han fet els cursos ha estat d'un 73%.

La formació ocupacional té com a objectiu proporcionar als treballadors i treballadores les competències professionals requerides per a l'exercici d'una ocupació. Així, es pretén aconseguir l'equilibri entre la mà d'obra especialitzada i les necessitats actuals de les empreses que conformen el mercat laboral local.

Mataró registra actualment un augment de la demanda de treball en sectors emergents com l'atenció a la dependència, el turisme, les preocupacions mediambientals o serveis personals de tots tipus. Són ocupacions que, d'altra banda, tenen una translació territorial molt específica, ja que la majoria no permeten cap deslocalització. Tenint en compte aquests factors, l'IMPEM fa una atenció especial al triangle formació-activitats emergents-territori, amb l'organització de cursos ocupacionals que permetin als actius potencials obtenir el nivell de formació adient per atendre la nova demanda.

D'altra banda, també existeixen sectors més tradicionals, com la construcció o el comerç, que estan en fase de transformació i que segueixen creant llocs de treball. En aquest sentit, des de l'IMPEM s'analitzen els possibles canvis que van registrant aquests sectors per tal d'incorporar-los a l'hora de definir les accions formatives.

La formació ocupacional s'emmarca en el Pacte Local per a l'Ocupació, i en concret en la Taula per l'ocupació i la formació, com a element clau a l'hora d'aconseguir una millora de les oportunitats d'inserció laboral de les persones que es troben en situació d'atur.