Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró demana reduir l'excessiva mobilitat de jutges i magistrats

Escoltar

Mataró demana reduir l'excessiva mobilitat de jutges i magistrats

El Ple municipal va aprovar el passat dijous, 8 de setembre, una resolució que demana l'adopció de mesures per reduir l'excessiva mobilitat de jutges i magistrats. La proposta, presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA i ERC, va obtenir també els vots de suport de CiU, mentre que el grup municipal del PPC s'hi va abstenir. El text íntegre de la resolució és el següent:

"El Consell Nacional de la Federació de Municipis de Catalunya celebrat a Vilanova i la Geltrú el passat 14 de juliol va posar de manifest la preocupació per la inestabilitat de bona part dels jutges i magistrats titulars en la permanència en els seus òrgans judicials i n'aprovà una resolució al respecte.

L'índex de mobilitat molt elevat de jutges i magistrats en algunes parts del territori dificulta la gestió ordinària dels òrgans judicials i fa més lenta la resolució de les qüestions que els hi són sotmeses pels ciutadans.

Els ajuntaments, com a administració més propera als ciutadans, sovint reben les queixes dels professionals del dret i dels propis ciutadans per aquest efecte negatiu de la mobilitat excessiva dels titulars dels òrgans judicials, que acaba perjudicant la mateixa valoració de l'administració de justícia.

Atès que aquesta situació repercuteix en una dificultat afegida de l'Administració de Justícia, proposem:

PRIMER.- Demanar que s'adoptin mesures legislatives, organitzatives i econòmiques que redueixin aquesta mobilitat excessiva.

SEGON.- Proposar, entre d'altres mesures, la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial per tal d'ampliar el període en què jutges i magistrats que ocupen una plaça no poden concursar a una altra plaça (art. 327 LOPJ) i que actualment és només d'un any.

TERCER.- Traslladar al Ministre de Justícia, al Conseller de Justícia de la Generalitat, al Consejo General del Poder Judicial, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, a la Federació de Municipis de Catalunya i a les forces polítiques catalanes representades a les Corts aquest acord."