Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró serà la seu del Dia Mundial dels Primers Auxilis

Escoltar

Mataró serà la seu del Dia Mundial dels Primers Auxilis

El proper dissabte 9 de setembre se celebrarà a Mataró el Dia Mundial dels Primers Auxilis. Sota el nom d'"Els voluntaris de Primers Auxilis de la Creu Roja i la mitja Lluna Roja: salvant vides sense discriminació" el dissabte es farà l'acte inaugural i el 13 i 14 de setembre tindran lloc uns cursos de primers auxilis i formació oberts a tothom. La celebració està organitzada per Creu Roja de Mataró i el Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament.

El Dia Mundial dels Primers Auxilis se celebra des de l'any 2000 el segon dissabte de setembre amb la voluntat que la societat comprengui millor la importància dels primers auxilis tant en la vida diària i les emergències com en la prevenció d'accidents i malalties.

La celebració també té com objectiu reconèixer la tasca dels voluntaris de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja en la reducció de risc, la preparació i prestació de primers auxilis per salvar vides sense discriminació, basant-se en els principis d'humanitat, imparcialitat i voluntariat. Alhora que reforçar l'esperit del voluntariat i solidaritat entre els capacitats per les dues entitats per prestar primers auxilis en les seves comunitats.

El programa d'activitats per commemorar el Dia Mundial dels Primers Auxilis s'iniciarà el dissabte 9 de setembre amb la jornada "Importància dels coneixements de primers auxilis per a personal no sanitari" que tindrà lloc a Can Palauet (carre d'en Palau, 32-34) a partir de les 10 h.

Els dies 13 i 14 de setembre, de 10 a 14 h i de 20 a 22 h a l'espai firal del nou Parc Central, es faran uns cursos gratuïts de primers auxilis i formació en autoprotecció que estan oberts a tothom, també es faran tallers de primers auxilis adreçats als alumnes dels instituts. Aquests tallers i cursos en diferents dies del mes de setembre es realitzaran a altres indrets de: Terrassa, Igualada, Barcelona, Ripollet, Montcada i Reixac i Cerdanyola, entre d'altres.

Programa de la jornada

10.00 h.- Recepció d'autoritats i assistents

10.20 h.- Inauguració de l'acte a càrrec de l'alcalde, Joan Antoni Baron, del president provincial de la Creu Roja, Josep Marquès, i de la presidenta de la Creu Roja a Mataró, Anna M. Guinart

10.40 h.- "La cadena de supervivència: la importància dels primers auxilis"
Dr. Carlos Urkia, representant de Cruz Roja Española en el Consell Espanyol de Ressuscitació i enllaç del Consell Espanyol de Ressuscitació en l'ERC (Europese Richtlijnen Reanimatie)

11.20 h.- Torn de preguntes
Moderat per Enric Morist, coordinador autonòmic de Creu Roja

11.30 h.- Descans amb cafè

12.00 h.- "Desfibril·ladors automàtics per a personal no sanitari. Realitat o ficció?"
Dr. Pepe Gil Valero, metge intensivista adjunt de la UCI de l'Hospital de Mataró i instructor de reanimació cardiopulmonar per l'ERC

12.40 h.- Torn de preguntes
Moderat per Enric Morist, coordinador autonòmic de Creu Roja

12.50 h.- Clausura de la jornada a càrrec del regidor de Seguretat i Prevenció, Ramon Bassas, i del vicepresident primer de l'oficina local de la Creu Roja a Mataró, Fermí Manchado.