Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TecnoCampusMataró visita Hèlsinki per conèixer els seus avenços en tecnologies mòbils i sense fils

Escoltar

TecnoCampusMataró visita Hèlsinki per conèixer els seus avenços en tecnologies mòbils i sense fils

Un representant de TecnoCampusMataró (TCM) es troba des d'avui, 20 de novembre, i fins demà dimarts a Hèlsinki (Finlàndia) per participar a la tercera reunió del projecte mCluster de la Comissió Europea, basat en el desenvolupament de les tecnologies mòbils i sense fils. La cita coincideix amb la celebració del congrés IST 2006, que reunirà a diferents experts en tecnologia i societat de la informació d'Europa.

La trobada dels socis del mCluster servirà bàsicament per parlar de l'estat actual en què es troba el projecte i de la seva col·laboració amb altres iniciatives europees. A més, la cita servirà per presentar el llibre basat en l'estudi mWatch, sobre la preparació per a les comunicacions mòbils a Europa. Aquest estudi dedica unes pàgines a l'estat de les tecnologies mòbils a Catalunya i en especial a Mataró, Barcelona i Sant Cugat.

Els participants a la reunió també tindran l'oportunitat de conèixer els factors que fan que la regió d'Hèlsinki avanci cap a una tercera generació d'innovació. Així, set representants de companyies i institucions de la regió explicaran 14 casos que s'han dut a terme amb èxit en el camp dels serveis i les solucions mòbils a la capital finlandesa. Els socis del mCluster tindran l'oportunitat d'aportar les seves idees i valoracions com una eina perquè Hèlsinki continuï avançant en l'àmbit tecnològic.

TecnoCampusMataró intervé en aquest projecte europeu mitjançant la plataforma LivingLabs Catalunya, en la que també hi participen el 22@ Barcelona, Sant Cugat Obert i la Fundació Barcelona Digital.

IST 2006

La tercera reunió dels socis del projecte europeu mCluster s'ha fet coincidir amb el congrés bianual IST 2006 organitzat per la Comissió Europea, que tindrà lloc entre els dies 21 i 23 de novembre a la capital finlandesa.

TecnoCampusMataró també hi serà present en aquesta conferència, que se centrarà en les polítiques, les estratègies, les activitats de recerca i els seus resultats que es duen a terme en totes les àrees de la societat de la informació d'Europa.

LivingLabs Catalunya

LivingLabs Catalunya és una plataforma que va néixer l'any 2005, i està formada per tres nodes d'activitat -Barcelona, Mataró i Sant Cugat- que contribuiran a impulsar projectes de col·laboració entre empreses i institucions públiques i privades per al desenvolupament de nous serveis i productes mòbils basats en les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC) destinats als ciutadans i a empreses.

LivingLabs Catalunya està integrada a LivingLabs Europe, una xarxa europea formada per 200 companyies innovadores de 10 regions diferents. Així mateix, Catalunya és una de les regions europees de referència (mClusters) per avançar en la política de la Comissió Europea en el desenvolupament de clústers de tecnologies mòbils i sense fils.