Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un gran supermercat de revistes reunirà durant 4 dies l'actual oferta de publicacions escrites en català

Escoltar

Un gran supermercat de revistes reunirà durant 4 dies l'actual oferta de publicacions escrites en català

La Biblioteca pública Pompeu Fabrà acollirà del 10 al 13 de maig el SupermerCAT de Revistes. La iniciativa oferirà 140 capçaleres de diferents temàtiques que el visitant podrà fullejar, comprar o subscriure's. El SupermerCAT està organitzat per l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mataró.

Què és el SupermerCAT de Revistes?

. Un gran quiosc. El SupermerCAT de Revistes en català és un «megaquiosc» organitzat per l'APPEC que reuneix l'actual oferta de publicacions d'informació general i especialitzada escrites en català i que es difonen als Països Catalans.

. 140 revistes en català. Totes les publicacions estan exposades i a la venda, i s'ofereix la possibilitat de fer-ne subscripcions. Per primera vegada, s'ha superat el centenar de revistes en català: més de 700.000 exemplars mensuals, i amb una audiència estimada d'uns 2,5 milions de lectors.

. Més de 500.000 visitants. Des de l'estiu de l'any 2000, el SupermerCAT de Revistes ha passat per una quarantena de poblacions de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. Ha rebut més de 500.000 visitants, afavorint la promoció i difusió del sector de la indústria cultural de les publicacions.

. Dinamisme i activitat cultural. Al mateix temps, el SupermerCAT suposa una plataforma per a l'activitat cultural i lúdica durant quatre dies: publicacions per a tots els públics, sectors i edats; presència i difusió als mitjans de comunicació locals i nacionals; i activitats musicals, didàctiques i de lleure a cada població.

. Vine al súper, compra cultura. El SupermerCAT de Revistes és una campanya de promoció continuada per a les revistes en català, que ha generat una dinàmica que engloba mitjans de comunicació, editorials i administracions. 140 publicacions en revisters diferenciats, amb un fons superiors als 10.000 exemplars a la venda.

. Espai de coneixement, vendes i subscripcions. El SupermerCAT com a gran quiosc representa una eina eficaç per a l'activació del coneixement i, per tant, de subscripcions i vendes de les publicacions.

La mostra consta de:

. Quiosc de l'APPEC. El punt central del Supermercat és el quiosc de l'APPEC, ubicat a l'entrada i sortida d'aquesta «megastore» de revistes. Permanentment, és atès per personal de l'APPEC, i les seves funcions són les d'informació, venda i exposició de la col·lecció completa de les publicacions, actualment 140 capçaleres.

. Estands de les revistes. Al llarg del supermercat es disposen diverses zones diferenciades d'expositors de revistes: en revisters i en taules per a cada editorial. En total s'exposen més d'un centenar de capçaleres i es disposa d'un fons superior als 10.000 exemplars.

Cada publicació disposa d'un espai delimitat per a la informació, exposició i venda de les seves capçaleres, amb la possibilitat d'adquirir números endarrerits, accedir a promocions especials de subscripció o, senzillament, comprar el darrer número de la revista.

En aquest espai el visitant pot agafar a mode de lliure servei els números de les revistes que desitgi, omplir les butlletes de subscripció, participar a les campanyes i ofertes promocionals, etc. i posteriorment fer efectiva la compra en el quiosc de l'APPEC.

. Campanya subscripcions 1+1. A més de la instal·lació del SupermerCAT, l'APPEC promou una campanya de subscripcions, basada en l'oferta 1+1: al subscriure's a una publicació s'obté gratuïtament una altra subscripció a la mateixa publicació o a una altra per un període màxim d'un any.

Activitats complementàries

A més de la mostra de revistes s'han programat dues activitats complementàries a la mateixa Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d'Occitània, s/n):

. Dijous 11 de maig, 18.30 h
Espectacle musical infantil, a càrrec d'Oriol Bargalló que introdueix les cançons tradicionals catalanes amb nous ritmes.

. Dissabte 13 de maig, de 12 a 14 h
Tast de vins. "Cupatges", la revista catalana de la cultura del vi, i el celler Alella Vinícola Can Jonc, us conviden a participar en un tast guiat de vins de la Denominació d'Origen Alella.
Limitat a 25 persones.

L'horari de la mostra serà de dimecres 10 a divendres 12 de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h; i el dissabte 13 de 10 a 14 h i de 16 a 19 h.

Què és l'APPEC?

L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) va néixer el 1983 amb dos objectius: contribuir al procés de normalització lingüística i defensar els interessos de les revistes associades. Entre les tasques que desenvolupa l'associació hi ha l'assessorament a les publicacions per tal que facin front als problemes professionals comuns, la defensa dels seus interessos davant les institucions, l'oferiment de serveis comuns, com ara la formació de personal, la gestió, els serveis com a agència de publicitat conjunta i un servei de gabinet de premsa.

L'APPEC és una entitat que agrupa els editors de revistes en català d'informació general i especialitzada, que tenen una distribució i difusió de caràcter nacional.

En els darrers deu anys, l'APPEC quasi ha triplicat el nombre de capçaleres i ha passat de cinquanta revistes associades a més de cent trenta, rècord en la història de les publicacions periòdiques en català. El SupermerCAT de Revistes itinerant representa en aquest sentit una important operació d'imatge i expansió de les publicacions participants, tant pel que fa a difusió com a l'ampliació de la quota de mercat.

Les editorials de les publicacions que s'editen en llengua catalana s'han constituït com una indústria editorial consolidada en cadascun dels sectors especialitzats. Es tracta d'un grup de 90 editorials que llancen periòdicament al mercat més d'un centenar de capçaleres.