Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 24 dones han participat en un taller d'ocupació sobre l'atenció sociosanitària a persones amb dependències

Escoltar

Un total de 24 dones han participat en un taller d'ocupació sobre l'atenció sociosanitària a persones amb dependències

L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), finalitza demà dimarts el taller d'ocupació "Serveis d'atenció sociosanitaria a persones dependents". El programa es va iniciar ara fa un any i hi han participat 24 dones, majors de 25 anys que inicialment es trobaven en situació d'atur.

L'acte de cloenda del taller tindrà lloc a les 12.00 hores a Can Palauet. Durant la cloenda, el director tècnic de l'Institut Català de les Qualificacions Professionals presentarà la ponència "Nous reptes professionals: el procés d'acreditació de competències professionals dins el sector dels serveis d'atenció a les persones". La ponència se centrarà en les expectatives d'aquest sector com a filó d'ocupació, explicat per dos raons fonamentals: per una banda el procés d'envelliment de la població i per altra banda la incorporació de la dona al mercat de treball.

Quarta edició del taller d'ocupació

L'edició que es tanca demà es la quarta del taller d'ocupació, que ha permès que les participants es formin en les ocupacions de treballadores familiars, auxiliars de gerontogeriatria i auxiliars de la llar.

Durant el projecte, cadascuna de les alumnes-treballadores ha realitzat més de 700 hores de formació teòrico-pràctica i més de 600 hores de treball efectiu, amb el qual ha adquirit experiència professional prestant els seus serveis en diferents entitats de la ciutat.

Les entitats, serveis o institucions que han rebut els serveis de les alumnes-treballadores han estat l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer Maresme, Associació GIMM, Caritas Interparroquial de Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Residència ICASS de Mataró, Esplai Rabadà, Fundació El Maresme, Fundació Llars de l'Amistat Cheshire, Servei de Benestar Social de l'Ajuntament de Mataró i Consorci Sanitari del Maresme.

Aquests serveis s'han dut a terme en diferents àmbits: gent gran, persones amb disminució psíquica o física, infància i atenció primària, malaltia d'alzheimer i atenció a les dependències en general, realitzant les tasques pròpies de cada ocupació.

L'IMPEM està portant a terme des de fa uns anys diferents accions orientades a la promoció del sector d'atenció a les persones com a sector emergent dins l'economia local. Entre aquestes accions es troben els programes de formació i treball que es realitzen per donar els coneixements necessaris a persones en situació d'atur.

Els programes de formació-treball són iniciatives on l'aprenentatge i la qualificació s'alternen amb un treball productiu vinculat amb activitats relacionades amb les noves ocupacions, les ocupacions en transformació i les ocupacions emergents.

Alt índex d'inserció laboral

El projecte ha assolit els seus principals objectius: la qualificació professional i la millora de l'ocupabilitat de les dones participants. Fins al moment, més de la meitat de les participants ja s'han incorporat al món laboral, aconseguint un contracte laboral en empreses o entitats del sector.

En la darrera edició del mateix programa es va aconseguir una inserció del cent per cent.