Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 47 propostes es presenten al concurs públic promogut per PUMSA per a l'edificació de Can Cruzate

Escoltar

Un total de 47 propostes es presenten al concurs públic promogut per PUMSA per a l'edificació de Can Cruzate

Fins a 47 han estat els projectes inscrits en el concurs d'idees arquitectòniques per a la construcció de tota l'illa de Can Cruzate, que tenia com a data límit de lliurament el 9 de gener de 2006. La convocatòria, promoguda per l'empresa municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), assenyalava com a requisit dels projectes presentats la inclusió d'habitatges, zones comercials i equipaments municipals, amb un mínim del 42 % de la superfície destinada a sòl públic.

Objectius

L'objecte del concurs és la selecció, mitjançant jurat, d'una proposta del projecte d'edificació de tot el conjunt de l'illa de Can Cruzate, amb un total de 975 m2 de superfície, així com de l'encaix arquitectònic i urbanístic amb l'entorn. Amb aquesta iniciativa d'edificació de l'illa, ubicada entre la plaça de l'Ajuntament, la plaça Gran i el carrer d'en Palau, PUMSA busca millorar la qualitat urbana d'una àrea del centre històric que s'ha vist deteriorada.

Les idees presentades al concurs havien d'acomplir una sèrie de condicions obligatòries, com contemplar 351 m2 per a equipaments i destinar un màxim de 566 m2 a ús privat. D'altra banda, les bases també marcaven condicions de respecte als diferents elements d'interès arqueològic i arquitectònic protegits pel Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic de Mataró.

Criteris de selecció

Els criteris de selecció de la idea guanyadora es basaran en tres eixos principals, tots amb la mateixa importància. En primer lloc, la qualitat i innovació de la proposta arquitectònica, integració a l'entorn i l'encaix urbanístic i paisatgístic. En segon lloc, la funcionalitat i utilitat de les propostes, racionalitat constructiva i dels costos d'execució. Per últim, la facilitat i costos de manteniment, sostenibilitat i estalvi energètic.

La idea guanyadora serà la encarregada de la redacció del projecte bàsic de tot el conjunt arquitectònic de Can Cruzate i rebrà 10.000 euros com a pagament a compte dels honoraris d'encàrrec. Per altra banda, hi haurà dos accèssits de 6.000 euros cadascun.

El jurat del concurs es va reunir el passat dilluns 16 de gener per començar a avaluar les propostes presentades. La Mesa de Contractació ha d'estudiar ara la decisió que presenti el jurat i elevar la proposta al Consell d'Administració de PUMSA, òrgan que donarà l'última aprovació.

El jurat està format per: César Fernández, tècnic i gerent de PUMSA; Xavier Alemany i Mariona Gallifa, arquitectes municipals; Xavier Pous, arquitecte, i Ramon Manent, ambdós membres del Consell del Patrimoni Municipal; i els arquitectes Manuel Ruisánchez i Ramon Sanabria. En cas d'empat, la Mesa de Contractació té vot per desfer l'equilibri entre candidatures.

Els candidats

Els candidats al concurs podien ser individuals o equips, amb la condició que al capdavant de totes les candidatures hi hagués un arquitecte.

Les 47 propostes inscrites al concurs dins el termini d'acceptació d'idees s'han presentat sota els lemes següents: "Ático en el centro"; "7"; "Dúo"; "Esponja"; "Ninots"; "Cucafera"; "Empremtes"; "Cantonades"; "Mossèn Blanch"; "Pel meu avi"; "02 I Lux"; "Cardo Màximus"; "TAD"; "Àgora"; "Escletxes"; "Estrat(ègia)"; "Iluro...XX!"; "Can 27"; "Visuals"; "Marató"; "Transeo"; "ABC"; "Capgrossos"; "Omphalos"; "Afix"; "0808"; "Arc_got"; "Tall"; "Cruïlla"; "Ay8ma"; "DNS123"; "Projectar el buit"; "Can Cruzate"; "Insulae"; "Construint la memòria"; "Far"; "Davant mateix"; "Embut"; "Pati"; "Ens mou la llum"; "Tetris"; "Lo transparente es la historia"; "ZRM"; "358"; "628", "0801" i "Templum".