Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un total de 83 parelles han participat a les dues darreres edicions del programa "Voluntaris per la Llengua"

Escoltar

Un total de 83 parelles han participat a les dues darreres edicions del programa "Voluntaris per la Llengua"

L'alcalde, Joan Antoni Baron, té previst presidir aquesta tarda l'acte de cloenda de la sisena i setena edicions del programa "Voluntaris per la Llengua" a Mataró. A l'acte, que tindrà lloc a les 20.00 hores al Centre Cívic Pla d'en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6), també hi intervindran la directora del Centre de Normalització Lingüística del Maresme, Maria Fradera, i la presidenta d'Òmnium Cultural de Mataró, Mercè Colomer. L'alcalde lliurarà als voluntaris lingüístics un certificat per la seva participació en el programa.

El programa "Voluntaris per la Llengua" és un projecte d'intercanvi lingüístic i cultural entre catalanoparlants i nouvinguts que vulguin familiaritzar-se amb la llengua catalana i millorar els seus coneixements. Consisteix a posar en contacte una persona que parli català amb una altra que tingui la voluntat d'aprendre'l. L'objectiu és mantenir converses d'una hora setmanal, durant 10 setmanes, en horaris concertats entre la parella.

La iniciativa, promoguda pel Centre de Normalització Lingüística del Maresme i per Òmnium Cultural de Mataró, amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, pretén que totes les persones que viuen a Catalunya tinguin l'oportunitat de conèixer el català i que s'hi puguin expressar. També té la intenció d'aconseguir un enriquiment cultural mutu fent conviure persones de cultures diverses per conèixer-se i entendre's millor.

A les dues darreres edicions que s'han dut a terme durant aquest curs a Mataró han participat 30 parelles per part del Consorci de Normalització Lingüística del Maresme i 53 parelles per part d'Òmnium Cultural de Mataró.

Com participar al programa

Les persones interessades, tant per fer de voluntari lingüístic com per trobar una parella amb qui aprendre'l, poden omplir els formularis disponibles al web de l'Ajuntament. Per a més informació, també es poden adreçar directament a les oficines d'Òmnium Cultural de Mataró (Argentona, 59, baix.), de dilluns a dijous, de 18.00 a 21.00 hores, o bé al Centre de Normalització Lingüística del Maresme (passeig del Callao, s/n), de dilluns a dijous, de 9.00 a 13.00 i de 16.00 a 18.00 hores.