Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una alumna de l'IES Miquel Biada guanya un dels Premis CIRIT 2005

Escoltar

Una alumna de l'IES Miquel Biada guanya un dels Premis CIRIT 2005

L'alumna de l'IES Miquel Biada Sabina Chiriotti ha estat guardonada amb un dels Premis CIRIT 2005. L'estudi de la mataronina, "Contaminació acústica", és un dels 70 treballs premiats en la 24a edició dels guardons que anualment convoca el Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI).

Els guardons els van lliurar el passat mes de desembre el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller del DURSI, Carles Solà.

Els Premis CIRIT, creats per fomentar l'esperit científic dels estudiants, valoren l'originalitat i l'interès del tema, el caràcter interdisciplinari del treball, la correcció metodològica, el rigor científic de les conclusions i la magnitud del treball entre d'altres qüestions.

L'estudi de Sabina Chiriotti "Contaminació acústica" analitza el soroll que hi ha a Mataró mesurant uns punts concrets, que formen part dels indicadors de la ciutat, per tal de comparar-los amb els indicadors d'anys anteriors i així elaborar un petit estudi del soroll existent a Mataró. La conclusió de l'estudi és que el soroll ha disminuït beneficiant d'aquesta manera la vida col·lectiva i individual. La tutoria del treball l'ha fet la professora de l'IES Miquel Biada Meritxell Maristany.

Els Premis CIRIT estan oberts a estudiants de 14 a 21 anys, a partir de 3r d'ESO, sols o en equips d'un màxim de 5, coordinats per un professor. Es divideixen en dues categories: treballs i centres. A aquesta edició s'han presentat un total de 300 treballs i se n'han premiat 70 i 10 centres. Els premis són de 500 € per a cada treball premiat i 2.000 € per a cada centre.