Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Créteil estudia incorporar aspectes de Les Santes a la seva Festa Major

Escoltar

Créteil estudia incorporar aspectes de Les Santes a la seva Festa Major

Una delegació de la Ciutat agermanada amb Mataró, Créteil, visita la ciutat durant els dies de la celebració de Les Santes per tal de viure la festivitat i les seves manifestacions culturals i estudiar la possibilitat que la Festa Major de Mataró esdevingui l'eix de la seva l'any vinent.

La delegació la formen la presidenta del comitè d'Agermanaments, Catherine Tardy, la responsable del comitè d'Agermanaments de les relacions amb Mataró, Brigitte Martin, un tècnic del Servei de Cultura, responsable de l'organització d'actes culturals i del "Jour de Fête", Yves Le Gern, i el director del Centre Nacional de Coreografia i director artístic del "Jour de Fête", José Montalvo.

La Festa Major de Créteil de l'any vinent està previst que giri al voltant de la festa catalana, per la qual cosa actes com els gegants, els castells, les sardanes o les havaneres de Les Santes resulten especialment interessants per a la seva possible incorporació.

L'agermanament de Mataró amb Créteil es va signar l'abril de 1991 a Mataró i l'octubre del mateix any a Créteil. Fruit d'aquest agermanament, Mataró ha donat nom a un carrer i un parc, situats a Vista Alegre est i, Créteil va donar el nom de Mataró a una passarel·la construïda per Santiago Calatrava.