Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consorci Digital Mataró-Maresme signa el primer conveni entre un canal públic de TDT i la CCRTV

Escoltar

El Consorci Digital Mataró-Maresme signa el primer conveni entre un canal públic de TDT i la CCRTV

El president del Consorci Digital Mataró-Maresme, Joan Antoni Baron, i el director general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), Joan Majó, van signar ahir el primer conveni entre un canal públic de Televisió Digital Terrestre (TDT) i la CCRTV. La finalitat és convertir el nou canal públic en un centre de referència en la innovació de la TDT i els mitjans audiovisuals.

La col·laboració entre ambdues entitats se centrarà en l'anàlisi del desenvolupament i la integració d'una plataforma de producció audiovisual. Aquesta ha de permetre el desplegament de la Televisió Digital al Baix Maresme amb la perspectiva de crear un mitjà audiovisual multicanal que integra TDT, web i mòbil per a la distribució de continguts en aquesta comarca.

El canal del Consorci Digital Mataró-Maresme serà un dels primers canals públics d'àmbit local de Catalunya que emetrà en digital, el que permetrà l'ús de la informació en diversos formats (TDT, web i mòbil) i l'accés dels ciutadans als serveis de l'administració local mitjançant la televisió. El canal començarà en fase de proves el proper 11 de setembre.

Pel que fa a les línies de treball establertes entre el Consorci Digital Mataró-Maresme i la CCRTV són les següents:

· Anàlisi i ajuda en la posada en funcionament de TDT, de portals Web, TV IP, TV Mòbil i altres mitjans.

· Investigació sobre eines que permetin la participació de ciutadans, de professionals, d'empreses i altres mitjans, creant xarxa en la plataforma.

· Col·laboració en el desenvolupament i en la innovació en l'àmbit de nous mitjans audiovisuals.

Acords entre ambdues entitats


La CCRTV col·laborarà amb el Consorci Digital Mataró-Maresme en la redacció i direcció del projecte de desplegament d'infrastructures i sistemes; en la definició del pla d'inversions; en l'assessorament per al concurs i la posada en marxa del canal; i finalment, implicarà al Consorci en la innovació de la tecnologia i les plataformes i serveis que desenvolupi la CCRTV en aquests àmbits.

Per la seva banda, el Consorci Digital Mataró-Maresme proporcionarà els espais i la infrastructura adequada i també tota la informació necessària pel correcte desenvolupament del projecte. El Consorci transferirà la quantitat de 30.000 € a la CCRTV com aportació a la fase d'anàlisi i disseny de la posada en marxa del mateix projecte. Ambdues entitats disposaran d'una comissió de seguiment integrada pel director gerent del Consorci i el Director d'Activa Multimèdia en nom de la CCRTV.


CCRTV, un referent de qualitat i servei públic

La CCRTV és una entitat de dret públic que gestiona els serveis de televisió i de radiodifusió de la Generalitat. Com a referent de qualitat i de servei públic, és un instrument de normalització lingüística i encapçala l'evolució cap a les noves tecnologies de la informació. En aquest sentit, la seva finalitat és el desenvolupament i la investigació en productes i serveis en els àmbits de les tecnologies de la informació amb l'objectiu de posar-los a l'abast de la pluralitat nacional dins del territori català.

La CCRTV, per encàrrec de la Generalitat de Catalunya, va col·laborar en el projecte Maresme Digital que tenia per objectiu desplegar el senyal de TDT a la comarca i servir de punt de referència per al seu desplegament a Catalunya.