Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Patronat Municipal de Cultura amplia l'oferta del programa d'activitats familiars

Escoltar

El Patronat Municipal de Cultura amplia l'oferta del programa d'activitats familiars

El president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès, ha presentat avui el programa d'activitats familiars que comença aquest diumenge 21 al migdia amb una festa d'inici de curs a la plaça de Santa Anna. Els espectacles es fan al Teatre Monumental el tercer diumenge de mes a les 12 del migdia i estan gestionats per La Xarxa. Fundació d'Espectacles Infantils i Juvenils de Catalunya.

Dansa i concerts per a tots

El programa està dividit en un primer període de temps que comprèn des d'ara fins al mes de desembre, i una segona temporada des del mes de gener fins al maig de 2008. A part del número d'activitats, també s'amplia el ventall de camps que es proposen per fer en família: com a novetat s'incorpora el "Dansem tots junts?", un taller de dansa pensat per treballar conjuntament, adults i infants, el moviment del cos, tenir consciència dels gestos que fem a la nostra vida quotidiana i aproximar-nos a la dansa contemporània. El taller, que consta de tres sessions, serà conduït per la coreògrafa Maria Rovira, directora de Dansa Trànsit, companyia resident a Mataró.

Els concerts familiars de diumenge al migdia, que fins ara s'havien celebrat únicament de gener a maig, comencen amb un concert al mes de novembre i un altre al desembre, es complementaran amb uns tallers previs al concert per treballar en família l'espectacle al que s'assistirà a continuació, amb el nom "Anem a concert". Aquests tallers es duran a terme a 2/4 d'11 del matí a l'Espai 1 del Teatre Monumental. Les dues anteriors edicions que s'havien organitzat l'excés de demanda va fer que se'n doblessin les sessions. Els tallers estan conduïts per Laia Pujol, músic i pedagoga musical.

Tant el taller de dansa com els previs als concerts familiars són gratuïts, i la inscripció es formalitzarà per rigorós ordre d'arribada. Per inscriure's cal omplir el formulari que hi ha a la pàgina web creada expressament per difondre les activitats familiars.

De cara a la temporada d'activitats familiars que anirà des del mes de gener fins al mes de maig, hi ha previst que la programació repeteixi aquest model de teatre, dansa i música per a tots els públics i promovent especialment la interacció entre adults i infantis i el vessant més pedagog dels diferents camps culturals dirigits als infants. Dins del cicle de concerts familiars de diumenge al migdia també s'hi incorporarà Cantània 2007-2008, la cantata que durant tot el curs estan preparant els alumnes de les diferents escoles. Enguany la cantata porta el títol "El motí", i tracta sobre els pirates. Un total de 17 escoles de Mataró i Argentona, tres més que l'any passat,  participen d'aquest projecte.

Calendari d'activitats

Teatre familiar:

.-Diumenge 21 d'octubre, 12 h, a la plaça de Santa Anna: "Zum", a càrrec de la companyia la Tresca i la Verdesca

.-Diumenge 21 d'octubre, 18 h, al Teatre Monumental: "El zoo d'en Pitus", a càrrec de Tutatis Productora

.-Diumenge 18 de novembre, 18 h, al Teatre Monumental: "Giralluna", a càrrec de Marcel Gros

.-Diumenge 16 de desembre, 18 h, al Teatre Monumental: "Miraveus", a càrrec de Pep Callau i Al tempo

Concerts familiars de diumenge al migdia:

.- Diumenge 4 de novembre, 10.30 h, a l'Espai 1 del Teatre Monumental: "Anem a concert"

.- Diumenge 4 de novembre, 12 h, Teatre Monumental: "Corda i descorda"

.- Diumenge 2 de desembre, 10.30 h, a l'Espai 1 del Teatre Monumental: "Anem a concert"

.- Diumenge 2 de desembre,12  h, Teatre Monumental: "La festa de la Nora"

Dansem tots junts?

.-Diumenges 28 d'octubre, 25 de novembre i 23 de desembre, d'11 a 1 3 h, a l'escenari del Teatre Monumental.