Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple demana a Renfe batejar un dels nous trens Civia amb el nom del Grup d'Invàlids de Mataró i Maresme

Escoltar

El Ple demana a Renfe batejar un dels nous trens Civia amb el nom del Grup d'Invàlids de Mataró i Maresme

El Ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat dijous passat una resolució conjunta de tots els grups municipals per demanar a Renfe que posi el nom del Grup d'Invàl·lids de Mataró i Maresme (GIMM) a un dels nous trens Civia. El text íntegre que es va aprovar és el següent:

"El GIMM (Grup d'invàlids Mataró i Maresme) celebra aquest any 2007 el seu trenta aniversari. Aquesta entitat ha representat i representa per a la ciutat i la comarca un referent en molts sentits per a les persones amb discapacitat física. Al llarg d'aquests anys el GIMM ha dut a terme una tasca inesgotable per tal d'afavorir la plena integració d'aquestes persones, de lluitar contra les barreres de tot tipus i de promoure el disseny per a tothom. Cal destacar el treball que ha fet aquesta associació per tal de sensibilitzar i fer pedagogia al conjunt de la nostra ciutat, el treball colze a colze amb les administracions públiques en favor dels drets de les persones amb discapacitat, l'oferta d'un conjunt de serveis ampli i divers per aquest col·lectiu, i també de reivindicació amb l'objectiu que els drets de les persones amb discapacitat siguin els mateixos que els de la resta de la ciutadania.

Cal reconèixer i agrair la tasca d'aquesta entitat sense la qual no haguéssim pogut dur a terme a la ciutat o bé haguéssim trigat molt més en aconseguir fites importants. Com per exemple ser una ciutat més accessible físicament però també socialment, en ser la primera ciutat d'Espanya en tenir completament adaptat el transport públic urbà, o en construir en un futur molt immediat un nou equipament ocupacional i habitatges per aquest col·lectiu.

Mataró avui és una ciutat més accessible i més oberta a les persones amb discapacitat gràcies entre d'altres al GIMM.

El GIMM vol celebrar aquest aniversari amb una sèrie d'esdeveniments d'entre els quals hi ha la petició a RENFE que un dels nous trens civia, completament adaptat, porti el nom d'aquesta entitat.

Per altra banda, l'Ajuntament, de Mataró vol retre un petit homenatge a aquesta entitat, que sempre ha estat a la seva disposició per a fer una ciutat més humana i adaptada a totes les persones

Per això el Ple municipal acorda:

1. Que l'Ajuntament de Mataró recolzi la petició del GIMM adreçant-se a les institucions pertinents per tal que un dels nous trens civia porti el nom de GIMM.

2. Col·locar una placa commemorativa en reconeixement de la tasca feta pel GIMM, a la plaça Miquel Biada, en el marc del seu trentè aniversari.

3. Sol·licitar a RENFE la possibilitat de fer un viatge inaugural amb motiu d'aquesta commemoració en la que puguin participar ajuntaments, entitats i el GIMM, en un viatge d'anada i tornada, com a recordatori d'aquest event.

4. Comunicar aquest acord de Ple a RENFE, al Ministeri de Foment i al Departament de Política Territorial i Obres Públiques i al Departament d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, així com altres institucions rellevants que representen aquest col·lectiu.

5. Comunicar aquesta acord de Ple a l'Observatori Europeu Ciutats i Pobles per a Tothom, del qual l'Ajuntament de Mataró va entrar a formar part l'any 2005."