Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els centres públics d'ensenyament inicien avui el període de preinscripció per al curs 2007-2008

Escoltar

Els centres públics d'ensenyament inicien avui el període de preinscripció per al curs 2007-2008

Avui dimarts, 10 d'abril, s'inicia el període de preinscripció escolar per al curs 2007-2008 en l'educació infantil, la primària i la secundària obligatòria. El gruix de les sol·licituds de preinscripció es concentren en el curs de P-3 i en el de 1r d'ESO.

Enguany, els nens i nenes que comencen a P-3 són els nascuts el 2004, actualment 1.440, que disposen de 58 línies de 25 alumnes cadascuna, 34 en el sector públic i 24 al privat concertat. Respecte al curs passat, el mapa escolar incrementa l'oferta en 5 línies més (s'ha passat de 53 a 58), atès que hi ha noves escoles en construcció i altres que estan en projecte i s'ha anul·lat una línia al CEIP Menéndez y Pelayo.

. CEIP Marta Mata (2 línies), escola en projecte que s'ubicarà el curs 2010-2011 a la carretera de Cirera, 44 i que s'instal·la provisionalment al nou CEIP Antonio Machado (plaça d'Antonio Machado, 1).

. CEIP Joan Corominas (2 línies), escola en projecte que s'ubicarà el curs 2011-2012 al carrer de José Francisco Pacheco, 59 i que s'instal·la provisionalment al carrer de Pascual Madoz, 22 (antiga Anxaneta).

. CEIP Montserrat Solà (2 línies), escola en construcció que s'ubicarà el curs 2009-2010 al carrer d'Enric Granados, 6 i que s'instal·la provisionalment al Camí Ral, 257 (antiga Anxaneta).

Pel que fa a 1r d'ESO, són els 1.095 joves que estan cursant 6è de primària als centres públics i privats concertats per als quals s'ofereixen 42 línies de 30 alumnes, 14 al sector públic i 25 al privat concertat.

Com cada any, l'Institut Municipal d'Educació (IME) ha editat la Guia de l'Ensenyament públic i concertat 2007. La guia ofereix informació sobre tots els centres: escoles bressol, d'Ensenyament Infantil i Primària (CEIP), d'Ensenyament Secundari (IES), programes de garantia social, centres de formació d'adults, estudis universitaris, escola oficial d'idiomes i ensenyament concertat i l'espai infants i família.

El llibret s'ha enviat a tots els domicilis on hi ha infants que s'hagin d'iniciar a l'escola bressol, als que han de començar P-3 i als que començaran l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO).

Dates de preinscripcció i matriculació

. Educació infantil, primària i secundària obligatòria:
preinscripció: del 10 al 20 d'abril
publicació de les llistes amb barem: 2 de maig
període per presentar reclamacions: 3, 4 i 7 de maig
llistes definitives d'alumnes admesos a cada centre: 5 de juny
matriculació: de l'11 al 15 de juny

. Escoles bressol:
preinscripció: del 2 al 15 de maig
matriculació: del 4 al 8 de juny

. Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i cicles artístics:
preinscripció: del 14 al 25 de maig
matriculació: del 2 al 6 de juliol

. Cicles formatius de grau superior:
preinscripció: del 5 al 12 de juny
matriculació: del 2 al 6 de juliol

La preinscripció s'haurà de presentar en el mateix centre educatiu on es vol matricular l'infant o jove o a l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME) (Baixada de les Figueretes, 1, 2n pis, de dilluns a divendres de 9 a 18.30 h). Les sol·licituds es poden recollir als diferents centres educatius públics i concertats, a les oficines d'atenció ciutadana, a l'OME, a l'Oficina Territorial del Maresme del Departament d'Educació de la Generalitat (carrer d'Onofre Arnau, 32), als centres cívics o a través de la web de l'Ajuntament (www.mataro.cat) o de la web del Departament d'Educació de la Generalitat (www.gencat.cat). Els criteris generals de prioritat i barems són els que estableix la normativa vigent de la Generalitat de Catalunya.

La preinscripció i matriculació de l'alumnat del CEIP Joan Coromines, CEIP Marta Mata i CEIP Montserrat Solà es farà únicament a l'OME.

Els centres concertats mantenen els mateixos terminis i procediments que els centres públics.

Escoles bressol

Quant a les escoles bressol municipals, la preinscripció s'iniciarà el proper 2 de maig. Mataró compta amb 7 escoles bressol i està previst que el setembre de 2007 ja es pugui posar en funcionament la nova EB Elna (carrer de Marià Ribas i Bertran, 79). Enguany, s'oferiran 448 places noves (del total de les 796 existents) i d'aquestes 47 estan reservades per a necessitats educatives especials.

La novetat d'aquest any és el nou mètode per aplicar el criteri de proximitat. Aquest mètode s'adapta millor que l'anterior (dividir la ciutat en dues parts) a la nova situació creada per l'increment de l'oferta de places escolars i consisteix a identificar, a partir del domicili de l'infant, les tres escoles que li són més properes i que li atorguen els 30 punts del criteri de proximitat.

Per tal de donar a conèixer el nou criteri de proximitat, l'IME adreçarà una carta a les famílies amb infants en edat d'anar a l'escola bressol indicant quines són les tres escoles més pròximes al seu domicili. A més, les oficines d'atenció ciutadana, els centres cívics i l'IME també facilitarà aquesta informació.