Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els mataronins Manuel Cusachs i Francesc Cortés seran nomenats acadèmics de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

Escoltar

Els mataronins Manuel Cusachs i Francesc Cortés seran nomenats acadèmics de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

L'escultor i el musicòleg mataronins, Manuel Cusachs i Francesc Cortés, rebran avui el diploma i la insígnia que els acredita com a nous acadèmics de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi en un acte que està previst tingui lloc al Saló de Sessions de l'Ajuntament a les 19.30 h. El musicòleg, Josep M. Gregori i Cifré també serà nomenat acadèmic en el mateix acte. El lliurament dels diplomes i insígnies anirà a càrrec del president de la Reial Acadèmia, Jordi Bonet. L'alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron, presidirà l'acte al que al que està previst hi assisteixin el secretari de la Reial Acadèmia, Leopoldo Gil i els acadèmics numeraris, Josep Bracons i Francesc Bonastre.

Cusachs i Cortés seran des d'avui acadèmics corresponents per Mataró, mentre que Gregori ho serà per Vilassar de Mar. Acadèmics corresponents són aquells que representen l'Acadèmia a la seva localitat amb veu i sense vot al Ple de l'Acadèmia.

La Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi és una institució que vetlla per la conservació del patrimoni històric i artístic de Catalunya, com a organisme col·laborador i assessor de les institucions de govern i entitats professionals en qüestions relacionades amb aquests temes. Componen l'Acadèmia cinc seccions: arquitectura, pintura, escultura, arts decoratives i visuals i música.