Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els propietaris d'habitatges desocupats que es destinin a lloguer social rebran ajuts de fins a 6.000 ' per rehabilitar-los

Escoltar

Els propietaris d'habitatges desocupats que es destinin a lloguer social rebran ajuts de fins a 6.000 ' per rehabilitar-los

Des del passat dimecres 30 de maig, tots els propietaris de pisos desocupats que els vulguin posar en lloguer poden demanar els ajuts que gestiona la societat municipal Prohabitatge Mataró per a les obres de reforma i posada al dia dels habitatges. La convocatòria finalitza el 28 de setembre de 2007.

Els ajuts els ofereix el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, mitjançant Prohabitatge Mataró. La subvenció és d'un màxim de 6.000 euros per a la rehabilitació i posada al dia de l'habitatge.

Com a condició, els propietaris han de posar els habitatges en lloguer per integrar-los a les borses d'habitatge de la Xarxa de Mediació per al lloguer social de Mataró. D'aquesta manera, Prohabitatge Mataró facilita l'accés a l'habitatge a molts col·lectius socials.

Detalls de la convocatòria

Per poder optar a les subvencions, els habitatges que es posin en lloguer han d'estar desocupats; haver-se fet obres de rehabilitació en els sis mesos anteriors a la seva posada en lloguer o cessió; ser habitatges que provinguin del mercat lliure; i disposar de cèdula d'habitabilitat.

Les reformes que es poden dur a terme als pisos que demanin aquesta subvenció poden ser l'adequació de l'habitatge per tal que tingui les condicions mínimes d'habitabilitat; l'adaptació de les instal·lacions d'aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament a la normativa vigent; l'arranjament de banys i cuines; la millora de l'aïllament tèrmic i/o acústic; i el repàs dels elements deteriorats per manca de conservació o manteniment.

El termini de presentació de sol·licituds per demanar aquestes subvencions finalitza el 28 de setembre de 2007. La resolució es notificarà en un termini màxim de sis mesos a comptar des de la presentació de la sol·licitud.

Presentació de sol·licituds

Els impresos de sol·licitud es poden obtenir al web www.grup-pumsa.cat/serveis/prohabitatgemataro/impresos; a les Oficines d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (La Riera, Rocafonda i Cerdanyola, de dilluns a divendres de 9 a 19 hores); o a les oficines de Prohabitatge Mataró (c/ de Pablo Iglesias, 63, 1ª planta, despatx 5) de 9 a 14 hores. Les sol·licituds s'han de presentar a les mateixes oficines de Prohabitatge Mataró.